Tepić i Eliades o podršci Kipra evrointegracijama Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Eliades o podršci Kipra evrointegracijama Srbije

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Kipra u Beogradu Konstantinosom Eliadesom (Constantinos Eliades). Marinika Tepić ukazala je na značajnu ekonomsku saradnju koja je u fokusu saradnje dve zemlje i posebno istakla zadovoljstvo što je na međuvladinom nivou 2013. godine potpisan i potvrđen Memorandum o razumevanju između Kipra i Srbije. Takođe, navela je da je neophodno da se saradnja dve države intenzivira i da se unapredi saradnja na međuparlamentarnom nivou.
LSV

– Naročito ističem pozitivne okolnosti za Republiku Srbiju koje se odnose na otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24. Izražavamo zahvalnost što Kipar, kao država članica, snažno podržava proces evropskih integracija Srbije, a naročito zbog protivljenja novim uslovima za napredak Srbije ka EU – navela je Tepić.

Predsednica Odbora u razgovoru je istakla ulogu koju Odbor ima u pregovaračkom procesu, navodeći da je Narodna skupština ušla spremno u proces pregovora o članstvu, a svoju ulogu dodatno ojačala usvajanjem Rezolucije o ulozi Narodne skupštine i načelima u pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Ambasador Kipra Konstantinos Eliades čestitao je Mariniki Tepić na izboru za predsednika Odbora, pozdravio ključnu ulogu koju Odbor ima u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ponudio svu tehničku pomoć svoje države Srbiji na ovom putu.  Marinika Tepić je u nastavku sastanka rekla da je komunikacija narodnih poslanika i građana veoma bitna za podizanje svesti o benefitima članstva u EU.

– Duboko verujem da je naš parlament prava politička arena u kojoj će biti prilike da uverimo sve evroskeptike da je put ka Evropskoj uniji pravi put, koji će doneti napredak svim građanima Republike Srbije – navela je Tepić.

(BILSV, 22. 07. 2016)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook