Tepić: Deklaracija protiv homofobije i strategija protiv nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Deklaracija protiv homofobije i strategija protiv nasilja

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić ocenila je danas da su organizatori Parade ponosa pobedili jer je zbog Prajda pomeren datum održavanja „večitog derbija“. Ona je kao prioritete najavila donošenje Deklaracije protiv homofobije i Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja.

LSV

- Želim da vam kažem da ste vi praktično postigli rekord. U dva dana ste dobili dve bitke. Ne mislim na ovu današnju, koja se zaključuje ovde na trgu, zasluženo. Mislim na jučerašnju. Pomeren je datum večitog derbija zbog Prajda. Malo li je za Srbiju? A to zaista jeste vest – istakla je Tepić nakon šetnje u okviru Parade ponosa 2016.

Ona je naglasila da je prvi zadatak da za nekoliko dana, najkasnije do kraja jeseni bude sačinjena i pred narodne poslanike postavljena Deklaracija protiv homofobije. 

- Drugi zadatak je da iniciramo izradu Nacionalne strategije protiv svake vrste nasilja i diskriminacije, preventivno, a naročito protiv LGBT osoba i, naročito, protiv vršnjačkog nasilja koje se zasniva na pretpostavljenoj seksualnoj orijentaciji. A sve samo kao uvod da bismo konačno zakonodavni okvir stavili tamo gde mu i pripada, da bismo svi zajedno u ovoj velikoj porodici živeli dostojanstveno i tu mislim i na imovinska prava i na nasledna prava, na porodično pravo i, naravno, na Ustav, na kraju. Mi smo tu zbog vas, ja sam tu sa mojim kolegama vas da slušam – zaključila je Tepić obraćajući se učesnicima Parade ponosa.

Ona je dodala da su oni tu da kontorlišu da li su poslanici ispunili datu reč, a da su njena vrata za njih otvorena dokle god je njena odgovornost u pitanju. 
(BILSV, 18.09.2016)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook