Tepić: Gojković da zaštiti i Odbor za EI i Davenporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Gojković da zaštiti i Odbor za EI i Davenporta

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije (EI) Skupštine srbije Marinika Tepić saopštila je da će od predsednice parlamenta Maje Gojković zatražiti zaštitu tog Odbora, ali i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Davenporta, kome su, kako navodi, danas u parlamentu upućivana upozorenja da što pre napusti zgradu Narodne skupštine. 

LSV

Tepić je saopštila da je sednica Odbora za evropske integracije danas prekinuta i odložena do daljnjeg nakon višesatne destrukcije poslanika Srpske radikane stranke.

- Mogu da razumem političke razloge, čak i legitimna sredstva poslanika za opstukciju rada parlamenta i radnih tela, ali ovo je bila ne opstrukcija, nego destrukcija. Jedan od pominjanih razloga - da nije pripremljen prevod Izveštaja na srpski jezik - mogao je biti prevaziđen tokom same sednice, imajući u vidu da je ambasador Davenport izrazio spremnost da Izveštaj predstavi na srpskom jeziku – navela je Tepić u saopštenju.

Međutim, kako je istakla, prkos toj činjenici poslanici SRS nisu želeli da nastave sa radom, jer im je cilj da ambasadoru Davenportu ne dozvole da se uopšte i ikada obrati u Skupštini.

- Stoga ću od predsednice Narodne skupštine, gospođe Maje Gojković, tražiti zaštitu i Odbora, kao i ambasadora Davenporta, kojem su upućivana upozorenja da što pre napusti zdragu Narodne Skupštine – ističe Tepić.

Kako kaže, to je skandal koji se ne sme nikada više dopustiti, ko god bio gost.

- Dodatno napominjem da sam u nekoliko navrata apelovala na poslanike SRS da ne zloupotrebljavaju moj načelni i principijelni stav da neću izricati opomene i oduzimati reč poslanicama, jer sam i sama opoziciona poslanica i ne smatram da je izricanje opomena način na koji treba da komuniciramo, a naročito ne na Odboru za evropske intregracije - zaključila je predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić, na čiji poziv je Devenport i došao da predstavi izveštaj.

(BILSV, 10.11.2016)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook