Tepić: Poslanici ne znaju kako će se novac iz UAE trošiti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 01. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Poslanici ne znaju kako će se novac iz UAE trošiti

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić kazala je danas da poslanici Lige možda i mogu poverovati da je zaduženje od Ujedinjenih Arapskih Emirata u vrednosti od milijardu dolara potrebno, ali da ostaje otvorena sumnja kako će se taj novac trošiti. Ona je prilikom današnje rasprave o pet sporazuma i ugovora koji se tiču zajmova, a među kojima je i kredit od milijardu dolara Fonda za razvoj Abu Dabija, za otplatu prispelih dugovanja, istakla da je i prilikom početka rasprave, pre nekoliko dana, od ministra (finansija Dušana) Vujovića tražila da poslanicima dostavi podatke, ali da se to još uvek nije dogodilo. 

LSV

Tepić je podsetila da je ministar priznao da kontrolno telo, koje je bilo najavljeno kada se i prvi kredit ove vrste uzimao 2014. godine, nije do sada uspostavljeno. Napomenula je i da nadzornu ulogu nad izvršenjem zakona ima i parlament, ali je problem što poslanici nemaju podatke o tome kako je planirano da se sredstva utroše. Poslanica LSV je upitala i da li se planira i kasnije, redovno, zaduživanje od UAE, a što bi bilo u skladu sa desetogodišnjim sporazumom koji je 2014. godine potpisan između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Ono što je nama, takođe, ostalo kao otvoreno pitanje, a koristim priliku što ste tu da Vas pitam - šta uopšte znači ovaj leks specijalis po pitanju transparentnosti koji je upitan za nas u LSV – istakla je Marinika Tepić, ne završivši do kraja pojašnjenje svog pitanja jer je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula pravdavši se utrošenim vremenom.

(BILSV, 01.11.2016)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook