Tri godine najavljuju Zakon o finansijskoj podršci porodicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 11. 05. 2017. | Komentara: 0

Tri godine najavljuju Zakon o finansijskoj podršci porodicama

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas informaciju od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, kao i od ministarke bez portfelja zaduženoj za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović kada će biti na dnevnom redu, pa i usvojen Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom. Ona je insistirala i na informacijama o restituciji državnog zemljišta u Kuli, a pitala je i o sudbini fabrike ABC Food u Ruskom Krsturu, dugovima koje ima ova fabrika i zaposlenima u njoj.

LSV

O zakonu samo u kampanjama

Papuga je u Skupštini Srbije, u delu sednice predviđenom za pitanja poslanika, istakla da je, uprkos zahtevima poslanika da se na dnevnom redu zasedanja nađe Zakon o finansijskoj podršci porodicama, kao i trogodišnjim najavama ministra Vulina da će on biti usvojen, to još uvek nije desilo.

- Aleksandru Vulinu postavljam pitanje zašto taj zakon nije usvojen, jer mnoge porodice zavise od tog zakona, čekaju da se zakon usvoji, porodilje čekaju da im se reši status itd. Ima jako puno korisnika, mladih porodica i uopšte porodica koje čekaju da bude usvojen taj zakon. Da li je priča o Zakonu o finansijskoj podršci porodicama samo predizborno obećanje, jer se naziv tog zakona koristi samo u predizbornoj kampanji? Ovim zakonom bi pravo na porodiljsku naknadu dobijale i poljoprivrednice, takođe i žene koje su angažovane na poslovima po ugovoru o delu i autorskim pravima – navela je Papuga u poslaničkom pitanju. Istakla je da bi taj zakon regulisao i roditeljski dodatak i porez na dodatu vrednost koji je ukinut krajem 2016. godine. 

Šta je sa dugovima i radnicima ABC food-a?

Drugo pitanje poslanica LSV je postavila direktoru Agencije za restituciju Strahinji Sekuliću, ministru za poljoprivredu Branislavu Nedimoviću i premijeru Aleksandru Vučiću a tiče se odnosa lokalnih moćnika i lokalnih tajkuna prema državnom zemljištu koje je namenjeno za restituciju, a uglavnom je to slučaj u Vojvodini. 

- Tražim svu dokumentaciju o licitaciji državnog zemljišta u Katastarskoj opštini Kula pod brojem 9686/3 za 2015, 2016. i 2017. godinu. Ako je bila licitacija za 2017. godinu, kada je bila i kome je ta parcela dodeljena?  Tražim od Agencije za restituciju da mi pošalje dokumenat  kome je to zemljište namenjeno za restituciju i tražim sve dozvole za kopanje bunara i sve ono što je urađeno na tom zemljištu a namenjeno je za restituciju – istakla je Papuga.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine je istakla i da se ovih dana priča o reorganizaciji fabrike „ABC food“ u Ruskom Krsturu, te se najavljuje da će sva dugovanja za papriku i sve ono što je ta fabrika dužna biti obustavljeno. 

- Najavljeno je odbijanje 60 odsto duga a ostatak će biti isplaćen na pet godina paorima u dve godišnje rate. O čemu se tu tačno radi? Ko preuzima fabriku „ABC food smrznuto povrće“ u Ruskom Krsturu? Zašto Vlada i premijer dopuštaju da propadne jedina fabrika u Vojvodini koja radi zamrzavanje povrća? Interesuje me ko će tu fabriku do kraja da otkupi, koliko će radnika raditi i dalje u toj fabrici i da li je istina da će u toj reorganizaciji paori koji su izvezli tu sirovinu biti plaćeni za samo 60% povrća i to tek za pet godina – istakla je Olena Papuga u svom poslaničkom pitanju.

(BILSV, 11.05.2017)



Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.
Događaji | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

IN MEMORIAM

Istaknuta članica Lige socijaldemokrata Vojvodine Đurđina Jerinkić preminula je, posle duge i teške bolesti, u 48. godini života. 
Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook