U nekadašnjem stanu kriminalaca mladi bez roditelja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 11. 07. 2011. | Komentara: 0

U nekadašnjem stanu kriminalaca mladi bez roditelja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović predao je danas ključeve stana od kuće na Tatarskom brdu, novim ukućanima, devojkama i mladiću, koji će u narednih godinu dana živeti u stanu u okviru programa Centra za socijalni rad - osamostaljivanje dece bez roditeljskog starateljstva.

Aleksandar Jovanović

Stan u koji se uselilo pet novih ukućana, nalazi se u okviru kuće, koju je država oduzela u borbi protiv organizovanog kriminala i namenila ih socijanim i zdravstvenim ustanovama. Novi stanari, pored podrške grada i AP Vojvodine, imaće tokom cele godine nadzor stručnjaka iz Centra za socijalni rad, koji će brinuti da se mladi ljudi osamostale i integrišu u društvo.

"Naš cilj je jasan, da mladi bez roditeljskog staranja, kroz proces osamostaljivanja prođu što spremnije i lakše, jer svaka neodgovarajuća integracija mladih nakon izlaska iz domova ili hraniteljskih porodica može predstavljati velik rizik od neprihvatanja ili isključenosti " kazao je Jovanović. On je dodao da realizacija takozvanog projekta "Korak", preko kojeg mladi bez roditeljskog staranja ulaze u proces osamostaljivanja, živeći sami u stanovima koje za njih obezbedi Centar za socijalni rad, nije bio nimalo lak, ali da je zahvaljujući Centru i svima koji su bili uključeni u ovaj posao, projekat zaživeo i biće nastavljen. On je najavio da će grad pokušati da pomogne i pronađe posao preko pripravničkih mesta za petoro mladih koji su se danas uselili, kako bi im se olakšao proces osamostaljivanja.

Direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović podsetio je da Centar više od tri godine u svom programu ima uslugu osamostaljivanja mladih uz stručnu pomoć. On je rekao da će osamostaljivanje mladih svakodnevno pratiti stručnjaci Centra, da će grad finansirati ishranu mladih, a Pokrajina troškove stanovanja. Vujnović je objasnio da su Ugovor o obezbeđivanju stana namenskog za privremeno stanovanje dece i omladine bez roditeljskog staranja, nadležne službe Pokrajine i grada potpisale januara ove godine, a da je potom ugovor između Gradske uprava i Centra za socijalni rad potpisan u martu. Tada je i počelo opremanje stana, što je prema njegovim rečima urađeno iz sopstvenih sredstava Centra i donacija. I predsednik Skupštine grada i direktor Centra za socijalni rad zahvalili su se na kraju firmama i preduzećima koje su opremile stan, među kojima su JKP "Tržnica", JKP "Vodovod i kanalizacija", "Tehno-biro" Novi Sad i DOO "Opreming". Svi mladi koji su su se uselili u stan završili su srednje škole i imaju srednje stručno obrazovanje.

(BILSV, 11. 07. 2011.)




Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.
Događaji | Petak, 31. 12. 2021. | Komentara: 0

Vratimo Vojvodinu u parlament

Danas u parlamentu nema poslanika koji se bore za interese Vojvodine. Došlo je vreme da se to promeni.
Događaji | Petak, 16. 04. 2021. | Komentara: 0

Poseta Opštinskom odboru LSV Alibunar

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš posetio je juče sa saradnicima Oštinski odbor LSV u Alibunaru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook