U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.

Zenska vlada

Pozdravljajući prisutne ekspertiknje iz različitih oblasti, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je da su žene u Srbiji veliki potencijal, ali da su često nedovoljno uvažene i posmatrane kao problem, te da je na njima samima da ovakvo okruženje menjaju.

– Svaka od nas u okviru svoje profesije i društvenog delovanja treba da se bori za suštinsku ravnopravnost. Žene su u svakom poslu bar jednako dobre i jednako vredne kao i muškarci, i neka se neko usudi da kaže drugačije – poručila je potpredsednica Sedlarević i dodala da je AP Vojvodina do sada uradila mnogo u oblasti rodne ravnopravnosti, po pitanju osnivanja institucija i donošenja akata.

– Još jedan u nizu velikih koraka dogodio se na nedavno održanom zasedanju Skupštine AP Vojvodine, kada smo doneli Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine. Ovim izmenama i dopunama predviđa se, između ostalog, da u pokrajinskom parlamentu mora biti trećina manje zastupljenog pola, bar kad je reč o proporcionalnoj izbornoj listi – rekla je Sedlarevićeva.

Prof. Dr Marijana Pajvančić predstavila misliju i ciljeve Ženske vlade ističući da su trenutne aktivnosti ove organizacije postizanje paritetnog učešća žena u organima vlasti, stvaranje društva ravnopravnosti, podsticanje kritičkog promišljanja i negovanje pravih vrednosti. Pajvančićeva je predstavila i projekat „Baza podataka 1500 stručnih žena Srbije“ koji predstavlja izvor podataka o ženama kandidatkinjama za pozicije koje odgovaraju njihovoj stručnosti i izvor mogućnosti za veću participaciju žena u političkom, socijalnom i ekonomskom životu Srbije. Ona je dodala da će ovaj projekat pomoći da se unapredi informisanje šire javnosti, ali i potencijalnih investitora o ženama sa visokim profesionalnim kvalitetima koje mogu da budu lideri promena i reformi i da preuzmu veće odgovornosti u vođenju države i društva.

(BILSV, 01. 02. 2012.)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook