U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.

Zenska vlada

Pozdravljajući prisutne ekspertiknje iz različitih oblasti, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je da su žene u Srbiji veliki potencijal, ali da su često nedovoljno uvažene i posmatrane kao problem, te da je na njima samima da ovakvo okruženje menjaju.

– Svaka od nas u okviru svoje profesije i društvenog delovanja treba da se bori za suštinsku ravnopravnost. Žene su u svakom poslu bar jednako dobre i jednako vredne kao i muškarci, i neka se neko usudi da kaže drugačije – poručila je potpredsednica Sedlarević i dodala da je AP Vojvodina do sada uradila mnogo u oblasti rodne ravnopravnosti, po pitanju osnivanja institucija i donošenja akata.

– Još jedan u nizu velikih koraka dogodio se na nedavno održanom zasedanju Skupštine AP Vojvodine, kada smo doneli Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine. Ovim izmenama i dopunama predviđa se, između ostalog, da u pokrajinskom parlamentu mora biti trećina manje zastupljenog pola, bar kad je reč o proporcionalnoj izbornoj listi – rekla je Sedlarevićeva.

Prof. Dr Marijana Pajvančić predstavila misliju i ciljeve Ženske vlade ističući da su trenutne aktivnosti ove organizacije postizanje paritetnog učešća žena u organima vlasti, stvaranje društva ravnopravnosti, podsticanje kritičkog promišljanja i negovanje pravih vrednosti. Pajvančićeva je predstavila i projekat „Baza podataka 1500 stručnih žena Srbije“ koji predstavlja izvor podataka o ženama kandidatkinjama za pozicije koje odgovaraju njihovoj stručnosti i izvor mogućnosti za veću participaciju žena u političkom, socijalnom i ekonomskom životu Srbije. Ona je dodala da će ovaj projekat pomoći da se unapredi informisanje šire javnosti, ali i potencijalnih investitora o ženama sa visokim profesionalnim kvalitetima koje mogu da budu lideri promena i reformi i da preuzmu veće odgovornosti u vođenju države i društva.

(BILSV, 01. 02. 2012.)



Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV ne podržava rebalans budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta i prateće programe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook