U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.

Zenska vlada

Pozdravljajući prisutne ekspertiknje iz različitih oblasti, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je da su žene u Srbiji veliki potencijal, ali da su često nedovoljno uvažene i posmatrane kao problem, te da je na njima samima da ovakvo okruženje menjaju.

– Svaka od nas u okviru svoje profesije i društvenog delovanja treba da se bori za suštinsku ravnopravnost. Žene su u svakom poslu bar jednako dobre i jednako vredne kao i muškarci, i neka se neko usudi da kaže drugačije – poručila je potpredsednica Sedlarević i dodala da je AP Vojvodina do sada uradila mnogo u oblasti rodne ravnopravnosti, po pitanju osnivanja institucija i donošenja akata.

– Još jedan u nizu velikih koraka dogodio se na nedavno održanom zasedanju Skupštine AP Vojvodine, kada smo doneli Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine. Ovim izmenama i dopunama predviđa se, između ostalog, da u pokrajinskom parlamentu mora biti trećina manje zastupljenog pola, bar kad je reč o proporcionalnoj izbornoj listi – rekla je Sedlarevićeva.

Prof. Dr Marijana Pajvančić predstavila misliju i ciljeve Ženske vlade ističući da su trenutne aktivnosti ove organizacije postizanje paritetnog učešća žena u organima vlasti, stvaranje društva ravnopravnosti, podsticanje kritičkog promišljanja i negovanje pravih vrednosti. Pajvančićeva je predstavila i projekat „Baza podataka 1500 stručnih žena Srbije“ koji predstavlja izvor podataka o ženama kandidatkinjama za pozicije koje odgovaraju njihovoj stručnosti i izvor mogućnosti za veću participaciju žena u političkom, socijalnom i ekonomskom životu Srbije. Ona je dodala da će ovaj projekat pomoći da se unapredi informisanje šire javnosti, ali i potencijalnih investitora o ženama sa visokim profesionalnim kvalitetima koje mogu da budu lideri promena i reformi i da preuzmu veće odgovornosti u vođenju države i društva.

(BILSV, 01. 02. 2012.)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook