Uspostaviti dijagnozu, pa lečiti što pre

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 22. 04. 2012. | Komentara: 0

Uspostaviti dijagnozu, pa lečiti što pre

KIKINDA – Ono što će Liga socijaldemokrata Vojvodine promeniti u društvu u narednom periodu, zavisiće od podrške građana, a ono što bi bilo neophodno odmah promeniti je stanje u pravosuđu koje je rak rana ove zemlje, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak.

Gostujući sa zamenikom predsednika LSV Bojanom Kostrešom na nedeljnom ručku kod predsednika Gradskog odbora LSV Kikinda Miloša Šibula, kojem su prisustvovali i svi kandidati za odbornike LSV u Skupštini opštine Kikinda, Čanak je upozorio da u poplavi raznih obećanja, privida, prikaza, utvara i svega što vidimo, kada više treba da verujemo televizijskom ekranu nego sopstvenim očima, boljeg načina da se ljudi sretnu od banatske trpeze nema.

– Zato su gospodin Miloš Šibul i njegova porodica ponudili jedan takav način dijaloga, koji je u tradiciji ovih prostora i koji treba negovati. I povesti računa da se ne zaboravi da je žuta supa, sos i meso deo našeg identiteta, voleo to ko ili ne, i mi od toga nećemo odustati – rekao je Čanak. Nakon izbora, dodao je Čanak, Liga će promeniti sve ono što bude mogla da promeni, u zavisnositi od podrške građana.

Pravosuđe rak rana


– Svugde postoje problemi, ali je pravosuđe zaista katastrofalno. Nemojte zaboraviti da vam najviši pravosudni organ u zemlji, a to je Apelacioni sud, prepolovljava kazne svakom izgredniku koji je hteo da nekog ubije ili je ubio nekog, ko je hteo nekog da spali bakljom i slično – kazao je Čanak. Dodao je da je potpuno jasno da u ovoj zemlji pravosuđe uopšte ne funkcioniše I da se stvari moraju pod hitno menjati.
– Naravno da ne funkcinišu najbolje ni druge stvari u zemji i mi se moramo hitno dogovoriti šta je istina. Jer, istina se menja od izbora do izbora i od potrebe za koalicijom do potrebe za koalicijom. To je potpuno pogrešno, jer se stiče utisak da je sve relativno i da je sve moguće – naveo je Čanak.


Nema zaboravljanja

Lider LSV je istakao da nije moguće zaboraviti šta se sve događalo u ovoj zemlji devedesetih, da nije moguće zaboraviti ko je to sve organizovao i sproveo, te da nije moguće zaboraviti da se Vojvodina smanjuje po broju stanovnika i da je od 463 naseljena mesta samo jedno poraslo, a to je Novi Sad.
– Ne može se zaboraviti ni to da je samo prošle godine u Kikindi, ispod tla na kojem se nalazimo, izvučeno nafte za 200 miliona evra, a cela Naftna industrija Srbije plaćena je 400 miliona. To su nedopustive priče i to treba da se razreši. Mi smo 29 puta pokušali da to stavimo na dnevni red Skupštine AP Vojvodine i 29 puta naši koalicioni partneri i veliki zagovornici predizborne autonomije Vojvodine nisu na to odreagovali – istakao je on. Čanak je zbog toga poručio da licemerja, kakvih je oko nas previše, ne vode ničemu.

– Mi moramo govoriti istinu i njome se baviti, jer da bi se nešto ozbiljno lečilo prvo se mora napraviti dijagnoza. A ta dijagnoza je da je ozbiljno bolesno, pre svega što je zapušteno i što se ne leči – zaključio je Nenad Čanak. Upitan da prokomnetariše to što tokom predizborne kampanje političari prečesto obilaze štale, svinjce, kokošinjce i voćnake, Čanak je rekao da im to deluje egzotično i da tamo idu zato što nikad nisu bili.
– Verovatno i ja ne bi izlazio sa Havaja kada bi tamo stigao – rekao je Čanak.


Vreme za vlast u Kikindi

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, rekao je da je nakon osam godina ponovo došlo vreme da Liga bude na vlasti u Kikindi.
– LSV je stranka koja zaslužuje podršku građana i građanki Kikinde i mislim da je došlo vreme da ponovo preuzmemo odgovornost za vođenje ovim gradom, jer se pokazalo da, ko god je na mestu gradonačelnika i koja god većina je formirana, ne može da se uradi ni blizu kao što su uradili ligaši dok su vodili Kikindu – naveo je on. Kostreš je dodao i da je jedan od razloga za današnju posetu podrška Milošu Šibulu i svim odborničkim kandidatima LSV baš zato “što žive ovde i znaju šta je najbolje za Kikindu”.
– Nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji je će Kikinđanima i Kikinđankama vratiti osmeh na lica. Nije dobro da se u Kikindi živi ovako kako se živi, da Kikinda doživljava situaciju da više liči na pusto ostrvo, nego na svetionik Banata i zato LSV treba da preuzme odgovornost. Mi ćemo pokazati da novac koji je ovde zarađen mora i da ostane u Kikindi, jer nama je svejedno da li novac ide u Novi Sad ili Beograd – istakao je Kostreš. On je poručio da jedino Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja nema centralu u Beogradu, može jasno da kaže da sve što se stvori ovde mora i da ostane.
– Zato će od 7. maja Kikinda izgledati potpuno drugačije, jer će je voditi Ligaši – zaključio je Kostreš.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook