Za novogodišnju rasvetu ima struje, za salaše nema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 08. 12. 2016. | Komentara: 0

Za novogodišnju rasvetu ima struje, za salaše nema

BEOGRAD - Troškovi novogodišnjeg osvetljenja Beograda i Novog Sada koštaće po oko 30 miliona dinara, a Beograd će izdvojiti još oko 120 miliona za ovu namenu, dok na salašu između Sivca i Crvenke nema struje, istakla je narodna poslanica Lige socijaldemokrta Vojvodine u Narodnoj skupštini Olena Papuga. 

LSV

Ona je postavila pitanje ministru energetike Aleksandru Antiću i premijeru Aleksandru Vučiću kada će i da li će ljudi koji žive na salašima dobiti struju, navodeći primer salaša Dragice i Danila Kaluđerski na regionalnom putu Kula - Sombor. Kako kaže, 86 vlasnika objekata na tom putu podneli su peticiju, ali je istu odbila nadležna Elektromreža Srbije rekavši im da nije rentabilno uvesti struju malim potrošačima.

-  Uvođenje struje i trafo stanice za nisku struju bi koštalo oko 1,5 milion dinara, pa zato pitam šta je to u odnosu na 30 miliona dinara koji će se za 90 dana u našim gradovima potrošiti za Novu godinu – pitala je Papuga u delu sednice namenjenom za poslanička pitanja.

Takođe, poslanica LSV pita premijera Aleksandra Vučića, šta će da preduzme kako bi građani Srbije bili tretirani jednako po Ustavu koji predviđa da svi imaju jednaka prava na život, a život u 21. veku je i pravo da imamo svi struju.

Drugo pitanje Papuga je uputila ministru finansija Dušanu Vujoviću tražeći da odgovori kada će zaposlenima u studentskim i učeničkim domovima biti isplata zarade za drugu polovinu oktobra, novembar i decembar mesec.

-  Da li su u budžetu za 2016. predviđena sredstva za zaposlene u studentskim i učeničkim domovima, a ako jesu zašto oni nisu dobili plate? Takođe, koliko sredstava je predviđeno za plate tih zaposlenih u 2017. i da li će dobijati redovne plate? - pitala je Papuga.
(BILSV, 08.12.2016) 




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook