Dogodine Vojvodina domaćin džez festivala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 15. 04. 2014. | Komentara: 0

Dogodine Vojvodina domaćin džez festivala

NOVI SAD - Nastavlja se kulturna saradnja Vojvodine i italijanske regije Umbrija. Ove godine pokrajina će podržati odlazak vojvođanskih bendova na Umbrija džez festival, koji je do nedavno bio prisutan u Novom Sadu.

LSV

- Namera nam je da sledeće godine nastavimo sa tom praksom i budemo domaćini najprepoznatljivijem dzez-festivalu, s tim što bi bilo dobro da se on ne održava samo u Novom Sadu, već i u nekim drugim gradovima Vojvodine. Sa druge strane bilo bi dobro da se, kroz festival "Cinema city", predstavimo i u Umbriji sa svojim programom, dok se isti projekat može implementirati i na festival "NOMUS" , "Terra festival" u Kikindi, kao i lutkarski festival – rekao je potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić na konferenciji za novinare na kojoj su pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski i savetnik za kulturu i socijalnu politiku regije Umbrija Andrea Černiki govorili o nastavku saradnje dva regiona u oblasti kulture i informisanja.

- Umbrija kao regija je jedna od nosilaca bogate italijanske kulture, a grad Peruđa je poznat i izvan evropskih granica po festivalu žurnalistike, gde bi se uspostavila saradnja o učestvovanju naših novinara i studenata žurnalistike, kako bi se čula interesantna predavanja, razmenila iskustva i znanja zvučnih novinarskih imena – naglasio je Grujić i dodao da grad Peruđa i regija Umbrija već imaju dugogodišnju saradnju sa Galerijom Matice srpske i Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, tako da se naša saradnja nastavlja na obostrano zadovoljstvo i kroz više segmenata.

(BILSV, 15.04.2014)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook