Dogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Dogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i učesnica u pregovorima oko formiranja gradske vlasti u Novom Sadu, izjavila je danas za Večernje novosti da bi pregovori oko formiranja te vlasti mogli da zavise od ishoda pregovora o formiranju vlasti na republičkom nivou.

Aleksandra Jerkov

– Formiranje gradske vlasti zavisi od toga kakav će stav SPS zauzeti na republičkom nivou. DS i naša stranka bez većih problema su našle zajednički jezik. Ovih dana pravnici rešavaju nesuglasice vezane za odredbe statuta grada, koje se odnose na nadležnosti gradonačelnika, na pitanje kome su odgovorni članovi Gradskog veća, kao i na način finansiranja i način rada gradskih uprava – navela je Jerkova. Dodala je da je pitanje na koji niko ne zna odgovor - kakav će biti stav SPS na republičkom, ali i lokalnom nivou.
– Pitanje je, takođe, hoće li svi koalicioni partneri SPS podržati odluku ove stranke – upozorila je Aleksandra Jerkov. A odlazeći predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je takođe član pregovaračkog tima LSV u Novom Sadu, za Blic ističe da se u petak, za kada je zakazana konstitutivna sednica novosadskog parlamenta, može dogoditi da se formira gradska vlast, ali i to da čak ne budu ni verifikovani mandati.
– Ne mogu prognozirati šta će se dogoditi u petak, ali je nesporno da nije postignut koalicioni sporazum. Imamo kontakte i skoro svakodnevne razgovore sa DS-om i SPS-om, ali nisu rešene sporne stvari. To se prvenstveno odnosi na pitanje Statuta grada jer tražimo da se promene odredbe o ovlašćenjima gradonačelnika i Gradskog veća, odnosno da se promene delovi odluke koji su 2008. godine usvojeni bez glasova LSV – navodi Jovanović.   

(BILSV, 27. 06. 2012.)Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje izricanje zatvorskih kazni katalonskim političarima

Jutros je Vrhovni sud Španije izrekao drakonske zatvorske kazne za devet katalonskih lidera, od devet do trinaest godina zatvora. Razlog za nečuvene kazne, koje su primer državne represije, jeste organizovanje referenduma 2017. o nezavisnosti Katalonije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook