Dogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Dogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i učesnica u pregovorima oko formiranja gradske vlasti u Novom Sadu, izjavila je danas za Večernje novosti da bi pregovori oko formiranja te vlasti mogli da zavise od ishoda pregovora o formiranju vlasti na republičkom nivou.

Aleksandra Jerkov

– Formiranje gradske vlasti zavisi od toga kakav će stav SPS zauzeti na republičkom nivou. DS i naša stranka bez većih problema su našle zajednički jezik. Ovih dana pravnici rešavaju nesuglasice vezane za odredbe statuta grada, koje se odnose na nadležnosti gradonačelnika, na pitanje kome su odgovorni članovi Gradskog veća, kao i na način finansiranja i način rada gradskih uprava – navela je Jerkova. Dodala je da je pitanje na koji niko ne zna odgovor - kakav će biti stav SPS na republičkom, ali i lokalnom nivou.
– Pitanje je, takođe, hoće li svi koalicioni partneri SPS podržati odluku ove stranke – upozorila je Aleksandra Jerkov. A odlazeći predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je takođe član pregovaračkog tima LSV u Novom Sadu, za Blic ističe da se u petak, za kada je zakazana konstitutivna sednica novosadskog parlamenta, može dogoditi da se formira gradska vlast, ali i to da čak ne budu ni verifikovani mandati.
– Ne mogu prognozirati šta će se dogoditi u petak, ali je nesporno da nije postignut koalicioni sporazum. Imamo kontakte i skoro svakodnevne razgovore sa DS-om i SPS-om, ali nisu rešene sporne stvari. To se prvenstveno odnosi na pitanje Statuta grada jer tražimo da se promene odredbe o ovlašćenjima gradonačelnika i Gradskog veća, odnosno da se promene delovi odluke koji su 2008. godine usvojeni bez glasova LSV – navodi Jovanović.   

(BILSV, 27. 06. 2012.)Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.
Saopštenja | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlast ne reaguje na Šešeljev govor mržnje?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje najnoviji neprimereni istup osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook