Dokle je stiglo otkrivanje lokacija sa opasnim otpadom?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 11. 2019. | Komentara: 0

Dokle je stiglo otkrivanje lokacija sa opasnim otpadom?

Novi Sad, 18. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da javnosti saopšti dokle se stiglo sa otkrivanjem lokacija sa  sakrivenim opasnim otpadom širom zemlje.

Podsećamo najpre ministra, a zatim i njegove saradnike, da nakon senzacionalnih otkrića i kampanje u medijima, skoro godinu dana nema vesti o otkrivanju neke nove takve lokacije.

LSV

Kada su ranije pronaležena zakopana burad sa toksičnim otpadom, ministar je izjavljivao da sumnja da takvih lokacija ima još po Srbiji i poručivao da će sve biti ispitano i pronađeno.

Ako na teritoriji Republike Srbije postoji oko 100 hiljada tona opasnog otpada, kao što je procenjivao i ministar lično, do pre 11 meseci je otkriveno tek nešto više od pedesetog dela te količine. Međutim, od tada javnost nije upoznata sa nekim novim otkrićima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je puno puta pozvala ministra Trivana da povede širu akciju u kojoj će hitno i bez odlaganja biti pronađene sve lokacije na kojima se krije opasan otpad.

Pozivali smo ga da povede što širu akciju u kojoj će danonoćno biti angažovani svi raspoloživi kapaciteti njegovog i srodnih ministarstava i inspekcija. Predlagali smo mu i da veliku armiju stručnjaka može pronaći na fakultetima, ali i pokrajinskoj i lokalnoj vlasti.

Sve njih bi u to trebalo da uključi.

Nema vremena za gubljenje i nema opravdanja za izostanak rezultata u otkrivanju svih onih lokacija na kojima se nelegalno odložen opasan otpad i dalje nalazi.

Manji je problem što raste odgovornost ministra zbog nedovoljnog činjenja.

Veći je problem što raste rizik po životnu sredinu.

Jer, dokle god sve lokacije ne budu otkrivene, životnoj sredini i građanima naše zemlje preti ekološka katastrofa.

Predsednica Stručnog saveta
za zaštitu životne sredine,
energetiku, obnovljive izvore enregije
 i mineralne sirovine
Nataša LalićSaopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook