Dokle je stiglo otkrivanje lokacija sa opasnim otpadom?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 11. 2019. | Komentara: 0

Dokle je stiglo otkrivanje lokacija sa opasnim otpadom?

Novi Sad, 18. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da javnosti saopšti dokle se stiglo sa otkrivanjem lokacija sa  sakrivenim opasnim otpadom širom zemlje.

Podsećamo najpre ministra, a zatim i njegove saradnike, da nakon senzacionalnih otkrića i kampanje u medijima, skoro godinu dana nema vesti o otkrivanju neke nove takve lokacije.

LSV

Kada su ranije pronaležena zakopana burad sa toksičnim otpadom, ministar je izjavljivao da sumnja da takvih lokacija ima još po Srbiji i poručivao da će sve biti ispitano i pronađeno.

Ako na teritoriji Republike Srbije postoji oko 100 hiljada tona opasnog otpada, kao što je procenjivao i ministar lično, do pre 11 meseci je otkriveno tek nešto više od pedesetog dela te količine. Međutim, od tada javnost nije upoznata sa nekim novim otkrićima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je puno puta pozvala ministra Trivana da povede širu akciju u kojoj će hitno i bez odlaganja biti pronađene sve lokacije na kojima se krije opasan otpad.

Pozivali smo ga da povede što širu akciju u kojoj će danonoćno biti angažovani svi raspoloživi kapaciteti njegovog i srodnih ministarstava i inspekcija. Predlagali smo mu i da veliku armiju stručnjaka može pronaći na fakultetima, ali i pokrajinskoj i lokalnoj vlasti.

Sve njih bi u to trebalo da uključi.

Nema vremena za gubljenje i nema opravdanja za izostanak rezultata u otkrivanju svih onih lokacija na kojima se nelegalno odložen opasan otpad i dalje nalazi.

Manji je problem što raste odgovornost ministra zbog nedovoljnog činjenja.

Veći je problem što raste rizik po životnu sredinu.

Jer, dokle god sve lokacije ne budu otkrivene, životnoj sredini i građanima naše zemlje preti ekološka katastrofa.

Predsednica Stručnog saveta
za zaštitu životne sredine,
energetiku, obnovljive izvore enregije
 i mineralne sirovine
Nataša LalićIzjave | Nedelja, 19. 01. 2020. | Komentara: 0

SzS vodi u trci u nacionalizmu, SNS i SPS ih prate u stopu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je u Srbiji u toku „trka u nacionalizmu“, u kojoj trenutno vodi opozicioni Savez za Srbiju.

Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. 
Saopštenja | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Novih 270 miliona evra za Beograd. A šta je sa vodom za piće u Vojvodini?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što više od 800.000 građana Vojvodine  i dalje nema ispravnu pijaću vodu. Očito je da ovaj problem ne dotiče republičke vlasti. Najbolji primer je nerešavanje pitanja fabrike vode u Zrenjaninu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook