Država da sankcioniše ekstremiste

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Novi Sad, 23. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu.

LSV

Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.

Prošlost nas uči da je od ovakvih poruka do nasilnih akcija veoma kratak put.

Nažalost, reakcija državnih organa je prilikom ranijih sličnih incidenata izostala.

Tražimo da se odgovorni za ove incidente privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruke ekstremističkim organizacijama.

Nedelovanje nadležnih organa smatramo nedopustivim!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Petak, 21. 09. 2018. | Komentara: 0

Penzije se uređuju zakonom, a ne samovoljom Vlade

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava predstvanike Skupštine i Vlade Srbije da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju suprotan Ustavu koji kaže da se “Penzijsko osiguranje uređuje se zakonom", što znači uz jasne kriterijume koji ne zavise od volje izvršne vlasti.
Iz medija | Četvrtak, 20. 09. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Ta velikosrpska hegemonistička ideja nikada nije doživjela historijski i ideološki poraz

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, jedan od najoštrijih kritičara srbijanske vlasti, rekao je da je prilično uvjeren da će u Srbiji doći do referenduma u vezi s Kosovom. U razgovoru za Klix.ba komentarisao je i političke odnose u BiH, a naročito politiku Milorada Dodika.
Izbori LSV | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

Sadašnji srpski politički spektar oslikava potpunu bezidejnost, bezličnost i apatiju svih tzv. opozicionih snaga, a sa druge strane vlast karakteriše bahatost i potpuno urušavanje i negiranje institucija sistema i koncentracija moći u rukama jednog čoveka.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook