Država da se obračuna sa ekstremistima koji vrše pritisak na građane albanske nacionalnosti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 27. 04. 2019. | Komentara: 0

Država da se obračuna sa ekstremistima koji vrše pritisak na građane albanske nacionalnosti

Novi Sad, 27. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da se suprotstave nacionalističkim grupama koje vrše pritisak na građana ne albanske nacionalnosti.

LSV

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da grupa građana protestuje ispred pekare u Beogradu koja je u vlasništvu građanina albanske nacionalnosti.

Ovakvi nacionalističkih izgredi su, pre svega, protivni Ustavu i zakonima Srbije.

Država mora da zaštiti imovinu i sve građane Srbije, te da sankcioniše pojedince koji narušavaju pravni sistem naše države.

Današnji protesti u Beogradu šalju veoma lošu sliku o Srbiju i baš zato je potrebno pokazati nultu toleranciju prema ekstremizmu.
Saopštenja | Utorak, 18. 06. 2019. | Komentara: 0

Đacima nadoknaditi stres, a ministar da podnese ostavku

Bilo bi pristojno da ministar prosvete Mladen Šarčević podnese ili, barem, ponudi svoju ostavku zbog stresa koji su danas doživeli đaci i roditelji usled odlaganja testa iz matematike.
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook