Država da se obračuna sa ekstremistima koji vrše pritisak na građane albanske nacionalnosti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 27. 04. 2019. | Komentara: 0

Država da se obračuna sa ekstremistima koji vrše pritisak na građane albanske nacionalnosti

Novi Sad, 27. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da se suprotstave nacionalističkim grupama koje vrše pritisak na građana ne albanske nacionalnosti.

LSV

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da grupa građana protestuje ispred pekare u Beogradu koja je u vlasništvu građanina albanske nacionalnosti.

Ovakvi nacionalističkih izgredi su, pre svega, protivni Ustavu i zakonima Srbije.

Država mora da zaštiti imovinu i sve građane Srbije, te da sankcioniše pojedince koji narušavaju pravni sistem naše države.

Današnji protesti u Beogradu šalju veoma lošu sliku o Srbiju i baš zato je potrebno pokazati nultu toleranciju prema ekstremizmu.
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.
Saopštenja | Četvrtak, 12. 09. 2019. | Komentara: 0

Bugari i Mađari još ne znaju hoće li graditi Turski tok, a mi već gradimo vezni gasovod

U Srbiji je u punom zamahu izgradnja gasovoda koji treba da bude ogranak gasovoda Turski tok. On bi od Rusije, preko Crnog mora, Turske i Bugarske snabdevao našu zemlju, a potom i Mađarsku i Austriju prirodnim gasom. U tu svrhu je počela izgradnja gasovoda dužine oko 400 km od Bugarske granice pa do Gospođinaca.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook