Država da više brine o radnicima starijim od pedeset godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Država da više brine o radnicima starijim od pedeset godina

Novi Sad, 23. mart 2017 - Bez posla u Srbiji je 200 hiljada ljudi starijih od pedeset godina. Od tog broja, 90.000 su žene.

Država o njima mora pokazati posebnu brigu. Nezaposlenost  je veliki stres za njih i njihove porodice, tim pre jer poslodavci najčešće traže mlađe radnike.

LSV

Novina u vidu subvencija između 150 i 300 hiljada dinara za zapošljavanje radnika iz kategorije neke od teže zapošljivih, među kojima su i radnici stariji od pedeset godina, jeste dobra, ali ne sme biti i jedina mera koja se preduzima.

Zato bi u svakom preduzeću koje traži subvencije od države i zapošljava više od 50 radnika, barem svaki deseti radnik morao biti pedesetodišnjak. Država to može i treba da precizira i zahteva od investitora koji očekuju subvencije od nje. 

Radnici i radnice stariji od 50 godina ne smeju da budu diskriminisani, kao što ni niko drugi u Srbiji ne sme da bude diskriminisan po bilo kom osnovu.

https://www.youtube.com/watch?v=MzjMQ8inbeg

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook