Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

Novi Sad, 10. oktobar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje incident koji je sinoć izazvao desni ekstremista Miša Vacić. 

LSV

Mediji su preneli da je Vacić sinoć upao na izložbu „Kapija – i kad boli, istina je lijek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju i oteo mikrofon organizatorima da bi se obratio predstavnicima medija. Inače, ova izložba je posvećena sećanju na žrtve artiljerijakog napada na Tuzlansku kapiju, prilikom kojeg je poginulo 71, uglavnom mladih građana ovoga grada. 

LSV se pita šta je sve dozvoljeno desnim ekstremistima u ovoj zemlji i dokle će oni okupirati čitav javni prostor.

Sve ovo je posledica izostanka jasne politike osude ratnih zločina iz devedesetih godina i njihovog konstantnog negiranja. 

Vaciću ovo nije prvi incident, a blaga kaznena politika, ili njen potpuni izostanak, doprinose ponavljanju krivičnih dela. 

LSV snažno insistira na raskidu sa politikom tolerancije prema desnim ekstremistima i traži stroge kazne za sve one koji pozivaju na mržnju, negiraju zločine i vređaju žrtve.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook