Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

Novi Sad, 10. oktobar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje incident koji je sinoć izazvao desni ekstremista Miša Vacić. 

LSV

Mediji su preneli da je Vacić sinoć upao na izložbu „Kapija – i kad boli, istina je lijek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju i oteo mikrofon organizatorima da bi se obratio predstavnicima medija. Inače, ova izložba je posvećena sećanju na žrtve artiljerijakog napada na Tuzlansku kapiju, prilikom kojeg je poginulo 71, uglavnom mladih građana ovoga grada. 

LSV se pita šta je sve dozvoljeno desnim ekstremistima u ovoj zemlji i dokle će oni okupirati čitav javni prostor.

Sve ovo je posledica izostanka jasne politike osude ratnih zločina iz devedesetih godina i njihovog konstantnog negiranja. 

Vaciću ovo nije prvi incident, a blaga kaznena politika, ili njen potpuni izostanak, doprinose ponavljanju krivičnih dela. 

LSV snažno insistira na raskidu sa politikom tolerancije prema desnim ekstremistima i traži stroge kazne za sve one koji pozivaju na mržnju, negiraju zločine i vređaju žrtve.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook