Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

Novi Sad, 10. oktobar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje incident koji je sinoć izazvao desni ekstremista Miša Vacić. 

LSV

Mediji su preneli da je Vacić sinoć upao na izložbu „Kapija – i kad boli, istina je lijek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju i oteo mikrofon organizatorima da bi se obratio predstavnicima medija. Inače, ova izložba je posvećena sećanju na žrtve artiljerijakog napada na Tuzlansku kapiju, prilikom kojeg je poginulo 71, uglavnom mladih građana ovoga grada. 

LSV se pita šta je sve dozvoljeno desnim ekstremistima u ovoj zemlji i dokle će oni okupirati čitav javni prostor.

Sve ovo je posledica izostanka jasne politike osude ratnih zločina iz devedesetih godina i njihovog konstantnog negiranja. 

Vaciću ovo nije prvi incident, a blaga kaznena politika, ili njen potpuni izostanak, doprinose ponavljanju krivičnih dela. 

LSV snažno insistira na raskidu sa politikom tolerancije prema desnim ekstremistima i traži stroge kazne za sve one koji pozivaju na mržnju, negiraju zločine i vređaju žrtve.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook