Dunav će opet biti čist i plav!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 06. 2019. | Komentara: 0

Dunav će opet biti čist i plav!

NOVI SAD - Dan Dunava, 29. jun u Novom Sadu, sinoć je na Sunčanom keju obeležen koncertom gudačkog kvarteta "Korona" u organizaciji Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Okupljeni građani i prolaznici imali su prilike da provedu prelepo letnje veče pored reke i uživaju slušajući "Na lepom plavom Dunavu" i brojne druge kompozicije. 

LSV

- Dan Dunava se obeležava u četrnaest evropskih zemalja, potpisnica konvencije o njegovoj zaštiti. Novi Sad ove godine ima čime da se pohvali.Uskoro će proraditi nova glavna crpna stanica kod Žeželjevog mosta. Sledeći korak je - izmeštanje kanalizacionih kolektora sa Keja žrtava racije, izgradnja centralnog prečistača i prečišćavanje otpadnih voda. Aktivno se radi na tome da konačno na čitavom šetalištu, od Žeželjevog mosta do Štranda, više ne bude neprijatnih mirisa, a Dunav ponovo bude čist i plav - poručio je Mirko Grujičić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV.

Njegove kolege, Rade Maleš, Milan Kravić i Zvezdan Stupar, članovi Izvršnog odbora Gro LSV Novi Sad, koji su zajedno sa tridesetak aktivista i aktivistkinja Gradskog odbora LSV delili letke i balone, isticali su u razgovoru sa građanima i građankama da će posle 70 godina kompletan kej biti oslobođen neprijatnih mirisa, zahvaljujući novoj glavnoj kanalizacionoj crpnoj stanici, koja je projektovana u skladu sa svim evropskim normama. 

Naredni korak koji se priprema, kako su najavili, jeste premošćavanje Žeželjevog mosta kanalizacionim cevima i izgradnja centralnog prečistača u blizini Rokovog potoka u Petrovaradinu.

- Brinemo o svom gradu i svojoj reci. Novi Sad je nama glavni grad - zaključio je predsednik Gradskog odbora Aleksandar Kravić.



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook