Đurišić: Spisak svih donacija objaviti na zvaničnom sajtu Vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Đurišić: Spisak svih donacija objaviti na zvaničnom sajtu Vlade

Beograd, 6. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, insistira da Vlada Srbije, na svom zvaničnom sajtu ili na drugi pogodan način, objavi spisak i vrednost donacija dobijenih od mnogobrojnih država i medjunarodnih organizacija kao podrška u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i pregled onoga što je država kupila.

LSV
 
Marko Đurišić kaže da UDS želi da izrazi veliku zahvalnost svima koji su u ovim teškim vremenima pritekli u pomoć u borbi za zdravlje ljudi. Ipak dodaje da je transparentnost u ovakvim trenucima potrebnija nego ikad. 

- Građani imaju pravo da znaju tačno ko nam je i koliko donirao u novcu, opremi, lekovima, ali i koliko je novca poreskih obveznika utrošeno za nabavku. Koliko je pomogla Evropska unija, pojedinačno evropske zemlje, koliko Kina, Rusija, svi drugi donatori. To bi svima pomoglo, otvorenost stvara poverenje - kaže Đurišić.

Đurišić naglašava da je nedopustivo favorizovati bilo koga ko nam je pružio podršku u borbi protiv Covida – 19. 

- Nije dobro da se stvara slika kako su jedne donacije i pomoć, poput kineskih ili ruskih, spektakularne i spašavaju živote, dok se znatne novčane i druge donacije ili pomoć pojedinih zemalja i Evropske unije usputno pominju. Važno je da preživimo, ali je važno i da vodimo računa o interesima Srbije posle krize. Javno mnjenje je vrlo osetljivo u ovim teškim momentima i štetno bi bilo da se u njemu stvaraju bilo kakva antievropska osećanja - dodaje Đurišić.

- Mislim da je sada svima jasno da nije tačno da evropska solidarnost ne postoji. Naprotiv, novac koji nam je EU donirala i koji planira da nam obezbedi za prevazilaženje ekonomskih efekata pandemije, jeste nešto bez čega ova zemlja ne bi imala šanse da se izbori sa tim izazovima - dodaje Đurišić. 

Vlada ima obavezu da svojim građanima da precizan uvid u sve što radi, naročito u vremenu velike krize kakva je pandemija korona virusa.

- UDS smatra i da je i nužno i korisno da Vlada izvesti i parlament o tome ko nam je sve i na koji način pomogao. Zbog toga će i naši poslanici uputiti zahtev da Vlada to učini, na zvaničan način - kaže Djurišić. 


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook