Dušan Jakovljev potpredsednik Skupštine AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 22. 06. 2012. | Komentara: 1

Dušan Jakovljev potpredsednik Skupštine AP Vojvodine

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine održala je danas konstitutivnu sednicu na kojoj su, po ranije postignutom dogovoru, izabrani predsednik vojvođanskog parlamenta, šest potpredsednika i članovi skupštinskih odbora.

LSV

Na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, za potpredsednika Skupštine APV izabran je predsednik Političkog saveta LSV i dosadašnji potpredsednik Vlade APV Dušan Jakovljev. Poslanička grupa LSV u ovom mandatnom sazivu imaće 10 poslanika, a šefica te poslaničke grupe je Maja Sedlarević, potpredsednica Izvršnog odbora LSV, dok će njen zamenik biti Robert Kolar. Pored njih troje, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu su još i Daniel Petrović, Miloš Šibul, Aleksandar Marton, Branislav Bogaroški, Aleksandra Jerkov, Nataša Lalić i Adam Paljov. Takođe, Liga socijaldemokrata Vojvodine će u novom sazivu imati i predsednike dva skupštinska odbora. Na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju ostaje Maja Sedlarević, dok će se na čelu Odbora za informisanje nalaziti novoizabrani potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev.

(BILSV, 22. 06. 2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook