Dva ministarstva, a nigde nuklearne centrale

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 0

Dva ministarstva, a nigde nuklearne centrale

NOVI SAD - Narodni poslanik Đorđe Stojšić rekao je večeras u Skupštini Srbije, u okviru rasprave o predlozima zakona o ministarvima i vladi, da prostora za racionalizaciju ima i da bi trebalo da se borimo protiv birokratskog centralizma.


- Ako želimo da idemo u Evropu, moramo spustiti ovlašćenja i moramo delegirati poslove nižim nivoima vlasti, pre svega na lokalne, a zatim i na organe u autonomnim pokrajinama. Ovaj zakon nije na tragu takvih aktivnosti - istakao je Stojšić.

Prema njegovim rečima, ministarstva su toliko nelogično formirana, da ministri, čak i da su najsposobniji ljudi neće moći da se izbore sa problematikom koja ih očekuje.

- Ministri koji odlučuju o važnim pitanjima u naredne četiri godine, sve da su predloženi od strane Mense, a nisu, nemaju kapacitet da se bave tako širokim spektrom pitanja, kao što su navedeni u ovim zakonima - rekao je Stojšić.

Kako je naglasio, nelogičnosti su i u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa jedne i ministarstvu energetike. Naime, u opisu poslova oba ova ministarstva se spominje istraživanje nuklearne energije, sigurnost nuklearnih objekata, proizvodnja i skladištenje radioaktivnog materijala, odnosno spominje se nuklearno postrojenje čija je namena proizvodnja električne, toplotne energije, proizvodnja, korišćenje i odlaganje radioaktivnog materijala u tim objektima. Stojšić je upitao da li se planira izgradnja nuklearnih centrala u Srbiji.

On je dodao da postoje i nelogičnosti u vezi sa ministarstvom telekomunikacija, spoljne i unutrašnje trgovine, jer nije jasno kako to može biti jedno ministarstvo.

(BILSV, 24.07.2012)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook