Dva nova potpisnika Memoranduma o budućnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 28. 02. 2020. | Komentara: 0

Dva nova potpisnika Memoranduma o budućnosti Vojvodine

Novi Sad, 28. februar 2020 - Savez vojvođanskih Slovaka i Vojvođanska zelena unija nove su potpisnice Memoranduma o budućnosti Vojvodine. U ime ovih organizacija, Memorandum su potpisali Jaroslav Popović i Stevan Savić.

LSV

Memorandum o budućnosti Vojvodine polovinom decembra potpisali su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Rumunska partija, Crnogorska partija, Zajedno za Vojvodinu, Liberalno-demokratski pokret Vojvodine i Forum V-21.

Jaroslav Popović iz Saveza vojvođanskih Slovaka ističe da su oni potpisnici Memoranduma jer je on zasnovan na principima antifašizma, protivi se sveprisutnijim elementima totalitarizma u našem društvu, izražava nadu da će kroz decentralizaciju i regionalizam razvoj društva biti mnogo efikasniji. 

- Ko će bolje i više znati i ceniti različitosti koje postoje u Vojvodini sem samih građanki i građana Vojvodine? Zar nije lepo kad Jan svom komšiji Draganu kaže „dobro jutro komšija“, a Dragan njemu „dobré ráno sused“? I zato podrška Memorandumu o budućnosti Vojvodine – ističe Popović.

Stevan Savić iz Vojvođanske zelene unije navodi da je podrška Memorandumu data jer se zalaže za uređeniju državu i uređenu AP Vojvodinu. 

- Uređenost treba da bude i vezana za ekologiju i životnu sredinu i to nije samo nacionalno pitanje, nego je regionalno i lokalno. Zato smatramo da je saradnja udruženja i pojedinaca koji se bave životnom sredinom, sa jedne strane, i političkih organizacija ili koalicija, kao što je Vojvođanski front, sa druge strane, veoma bitan i dobar koncept zato što možemo bolje da se približimo svakom građaninu Vojvodine, da sagledamo koji su trenutni ekološki problemi, da zajedno možda brže i efikasnije rešimo te probleme i kao krajnji rezultat da imamo jednu očuvanu i unapređenu životnu sredinu u AP Vojvodini u svakoj lokalnoj samoupravi, a samim tim i da poboljšamo generalno i kvalitet života svake građanke i svakog građanina Vojvodine – istakao je on.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je da se ovim potpisivanjem Memoranduma o budućnosti Vojvodine širi front saradnje oko Vojvođanskog fronta i svih onih koji su okupljeni oko njega. 

Prema rečima predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, ove dve vojvođanske organizacije koje su nove potpisnice Memoranduma su potvrda kvaliteta samog dokumenta. 

- On je inkluzivan, u smislu da je otvoren i za druge. Drago mi je što su i politički predstavnici slovačke zajednice u većem broju pristupili ovome dokumentu. Naravno, hrabri i to što su nevladine organizacije koje su strukovne, kao što su ekološke, prepoznale određen kvalitet u onome što smo mi ponudili i to će sigurno osnažiti ne samo naš blok, nego i artikulaciju takvih interesa – zaključio je Žigmanov.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook