Dva nova potpisnika Memoranduma o budućnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 28. 02. 2020. | Komentara: 0

Dva nova potpisnika Memoranduma o budućnosti Vojvodine

Novi Sad, 28. februar 2020 - Savez vojvođanskih Slovaka i Vojvođanska zelena unija nove su potpisnice Memoranduma o budućnosti Vojvodine. U ime ovih organizacija, Memorandum su potpisali Jaroslav Popović i Stevan Savić.

LSV

Memorandum o budućnosti Vojvodine polovinom decembra potpisali su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Rumunska partija, Crnogorska partija, Zajedno za Vojvodinu, Liberalno-demokratski pokret Vojvodine i Forum V-21.

Jaroslav Popović iz Saveza vojvođanskih Slovaka ističe da su oni potpisnici Memoranduma jer je on zasnovan na principima antifašizma, protivi se sveprisutnijim elementima totalitarizma u našem društvu, izražava nadu da će kroz decentralizaciju i regionalizam razvoj društva biti mnogo efikasniji. 

- Ko će bolje i više znati i ceniti različitosti koje postoje u Vojvodini sem samih građanki i građana Vojvodine? Zar nije lepo kad Jan svom komšiji Draganu kaže „dobro jutro komšija“, a Dragan njemu „dobré ráno sused“? I zato podrška Memorandumu o budućnosti Vojvodine – ističe Popović.

Stevan Savić iz Vojvođanske zelene unije navodi da je podrška Memorandumu data jer se zalaže za uređeniju državu i uređenu AP Vojvodinu. 

- Uređenost treba da bude i vezana za ekologiju i životnu sredinu i to nije samo nacionalno pitanje, nego je regionalno i lokalno. Zato smatramo da je saradnja udruženja i pojedinaca koji se bave životnom sredinom, sa jedne strane, i političkih organizacija ili koalicija, kao što je Vojvođanski front, sa druge strane, veoma bitan i dobar koncept zato što možemo bolje da se približimo svakom građaninu Vojvodine, da sagledamo koji su trenutni ekološki problemi, da zajedno možda brže i efikasnije rešimo te probleme i kao krajnji rezultat da imamo jednu očuvanu i unapređenu životnu sredinu u AP Vojvodini u svakoj lokalnoj samoupravi, a samim tim i da poboljšamo generalno i kvalitet života svake građanke i svakog građanina Vojvodine – istakao je on.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je da se ovim potpisivanjem Memoranduma o budućnosti Vojvodine širi front saradnje oko Vojvođanskog fronta i svih onih koji su okupljeni oko njega. 

Prema rečima predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, ove dve vojvođanske organizacije koje su nove potpisnice Memoranduma su potvrda kvaliteta samog dokumenta. 

- On je inkluzivan, u smislu da je otvoren i za druge. Drago mi je što su i politički predstavnici slovačke zajednice u većem broju pristupili ovome dokumentu. Naravno, hrabri i to što su nevladine organizacije koje su strukovne, kao što su ekološke, prepoznale određen kvalitet u onome što smo mi ponudili i to će sigurno osnažiti ne samo naš blok, nego i artikulaciju takvih interesa – zaključio je Žigmanov.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook