Dvadeset prvi rođendan LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

LSVPre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.

Ligašice i ligaši su bili hapšeni, prebijani i otimani zbog svojih uverenja tokom mračnih devedesetih godina prošlog veka, a nakon demokratskih promena ostali dosledni u borbi za decentralizaciju, očuvanje i unapređenje AP Vojvodine, vraćanje njene pune autonomije, nadležnosti, imovine i prihoda.

Dosledno, dvadeset i jednu godinu, borimo se za evropski put Vojvodine i čitave Srbije, ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, različitost i poštovanje ljudskih prava, a protiv pljačke, fašizma, pretnji i nasilja.

Zbog svega ovog sutra ćemo raširiti vojvođanske zastave u koloni kroz Suboticu i proslaviti Ligin rođendan.

Pridružite nam se!




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook