"Politička edukacija"

 
 
Izbori u LSV
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.

Ce LSV

Predavači su bili Bogoljub Savin, koji je govorio na temu „Počeci socijaldemokratskog pokreta kod nas i izazovi moderne socijaldemokratije", prof. dr Ranko Končar, koji je govorio o razvoju političke misli u Vojvodini, prof. dr Vladimir Ilić, koji je govorio na temu "Politika kao izazov"; mr Mirjana Tomić govorila je o ustavnom položaju Vojvodine, prof. dr Jovan Komšić o istoriji EU kroz prizmu transformacije Evrope nacija u Evropu regija, dok je Tomislav Žigmanov govorio o pojmovima: sloboda, ravnopravnost, mir, tolerancija, antifašizam, pravednost.

Drugi deo seminara održan je takođe na Andrevlju od 10. do 12. septembra 2010. godine. Predavači i predavačice bili su: prof. dr Vladimir Vuletić, koji je predavao na temu "Procesi globalizacije", prof. dr Marijana Pajvančić, koja je govorila na temu „Komentari Ustava Republike Srbije", Jelena Milić je govorila o NATO integracijama i reformama sektora bezbednosti, a Svetislav Basara, Svetislav Jovanov i Tijana Palkovljević govorili su o kulturnoj politici.

Seminaru je prirustvovalo dvadeset sedmoro funkcionera i funkcionerki LSV.Edukacija LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Obuka za kandidate i kandidatkinje na lokalnim izborima

U aprilu i maju ove godine u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (CE LSV) održan je prvi krug edukacije kandidata i kandidatkinja za kandidate i kandidatkinje (KzK) na lokalnim izborima u većini gradskih i opštinskih odbora LSV.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook