Žene mogu sve! - Obuka odbornica i članica opštinskih i gradskih veća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Edukacija LSV | Ponedeljak, 29. 04. 2013. | Komentara: 0

Žene mogu sve! - Obuka odbornica i članica opštinskih i gradskih veća

NOVI SAD - Oko 20 odbornica lokalnih skupština i članica opštinskih i gradskih veća u Vojvodini učestvovale su na seminaru „Žene mogu sve!“ koji je održan proteklog vikenda.

LSV

Seminar je bio namenjen članicama Lige socijaldemokrata Vojvodine koje obavljaju javne funkcije u lokalnim samoupravama. Teme kojima se bavio treći seminar po redu, odnosile su se na političke ideologije, specifičnosti različitih programa stranaka koje su prisutne u Vojvodini i Srbiji. Treneri Centra za edukaciju LSV, Ana Kandić i Vladimir Ivančević, sa polaznicama seminara su razgovarali o prepoznatljivosti ideoloških ciljeva u današnjem radu parlamentarnih stranaka, poznatim političarima i političarkama.

Drugi dan je bio posvećen pre svega temama kao što su implementacija zakona na lokalnom nivou i koji su mehanizmi rodne ravnopravnosti u lokalnim institucijama. Profesorica Marijana Pajvančić je u prvom delu dana sa polaznicama razgovarala i o zakonu o diskriminaciji. Prepoznajući poznate delove prezentacija, polaznice su iznosile sopstvena iskustva i zanimale se za instrumente kojima se mogu ostvariti zamišljeni ciljevi.

Popodne je provedeno u diskusijama na temu pregovaranja i lobiranja, kao i rodno senzitivnog jezika, odnosno politički korektnog govora, o čemu je predavala Maja Sedlarević, direktorka Centra za edukaciju.

Poslednji dan je bio u potpunosti namenjen treningu javnog nastupa u kojem su učestvovali treneri Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), ukazujući na najbolje načine prenošenja političke poruke, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, ali i praktičnoj primeni stečenih znanja i veština. Na samom kraju, polaznice seminara su imale priliku da se predstave ostalima kroz vežbu javnog nastupa, ali i veštine debatovanja, kroz simulacije panel diskusije i konferencije za medije.

Bez obzira na različitu dužinu iskustva u parlamentarnom životu lokalnih samouprava, sve učesnice su edukaciju ocenile kao višestruko korisnu, jer su teme predavanja bile aktuelne, a vežbe jedinstvena prilika za usavršavanje znanja u sopstvenim parlamentima i lokalnim većima.
 
(BILSV, 29.04.2013)



Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook