EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

Novi Sad, 10. decembar 2019 - Evropska slobodna alijansa (EFA) pozvala je Evropsku uniju da uspostavi jasne kriterijume o procesu proširenja. 

LSV

Ova grupacija evropskih regionalističkih partija izrazila je podršku proširenju Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana. Obraćanje javnosti usledilo je nakon boravka  predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka u Briselu i njegovog učešća u dijalogu između predstavnika Evropskog parlamenta, Evropske komisije i predstavnika parlamenata država Zapadnog Balkana. 

EFA je istakla da ne treba zanemariti napore država Zapadnog Balkana u procesu pridruživanja. Čekanje da se zemlje Zapadnog Balkana pridruže Evropskoj uniji, bez jasnih pravila i specifičnih zahteva o onome što se očekuje od njih, ne šteti samo  državama Zapadnog Balkana, Balkanu uopšte, već i Evropi u celini. 

Podsetimo, LSV je punopravna članica Evropske slobodne alijanse.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook