EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

Novi Sad, 10. decembar 2019 - Evropska slobodna alijansa (EFA) pozvala je Evropsku uniju da uspostavi jasne kriterijume o procesu proširenja. 

LSV

Ova grupacija evropskih regionalističkih partija izrazila je podršku proširenju Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana. Obraćanje javnosti usledilo je nakon boravka  predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka u Briselu i njegovog učešća u dijalogu između predstavnika Evropskog parlamenta, Evropske komisije i predstavnika parlamenata država Zapadnog Balkana. 

EFA je istakla da ne treba zanemariti napore država Zapadnog Balkana u procesu pridruživanja. Čekanje da se zemlje Zapadnog Balkana pridruže Evropskoj uniji, bez jasnih pravila i specifičnih zahteva o onome što se očekuje od njih, ne šteti samo  državama Zapadnog Balkana, Balkanu uopšte, već i Evropi u celini. 

Podsetimo, LSV je punopravna članica Evropske slobodne alijanse.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook