EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

Novi Sad, 10. decembar 2019 - Evropska slobodna alijansa (EFA) pozvala je Evropsku uniju da uspostavi jasne kriterijume o procesu proširenja. 

LSV

Ova grupacija evropskih regionalističkih partija izrazila je podršku proširenju Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana. Obraćanje javnosti usledilo je nakon boravka  predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka u Briselu i njegovog učešća u dijalogu između predstavnika Evropskog parlamenta, Evropske komisije i predstavnika parlamenata država Zapadnog Balkana. 

EFA je istakla da ne treba zanemariti napore država Zapadnog Balkana u procesu pridruživanja. Čekanje da se zemlje Zapadnog Balkana pridruže Evropskoj uniji, bez jasnih pravila i specifičnih zahteva o onome što se očekuje od njih, ne šteti samo  državama Zapadnog Balkana, Balkanu uopšte, već i Evropi u celini. 

Podsetimo, LSV je punopravna članica Evropske slobodne alijanse.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook