Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

NOVI SAD - Novi sistem elektronskog glasanja i elektronskog vođenja sednica Skupštine grada predstavljen je danas novinarima u Velikoj sali gradskog parlamenta, a predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović ocenio je uvođenje ovakvog sistema kao dobru stvar za lokalni parlament.

Aleksandar Jovanović

Sistem je prvi put isproban tokom poslednje sednice Skupštine grada, a Jovanović je istakao da će, zahvaljujući novom elektronskom sistemu, rad parlamenta biti "precizniji, brži i transparentniji".

- Ovaj način omogućava preciznost u glasanju, brži rad Skupštine grada i transparentnost u radu, jer će i odbornici i javnost imati bolji uvid ko i kako glasa i za koju tačku Dnevnog reda - kazao je Jovanović.

On je istakao da je novosadski parlament prva lokalna Skupština u Srbiji u kojoj je uveden sistem elektronskog vođenja sednica i elektronskog glasanja, ustvrdivši da modernizacija rada parlamenta predstavlja neminovnost. Prema Jovanovićevim rečima, ideja za sistem za elektronsko vođenje i glasanje se pojavila pre godinu i po dana, ali je bilo potrebno dugo vremena da ona bude prihvaćena i primenjena u praksi. Objašnjavajući detalje ovakvog sistema, Jovanović je rekao da više ne može doći do preskakanja odbornika i odbornica prilikom javljanja za reč, da će odbornici i odbornice, ali i novinari, na monitorima precizno moći da vide ko je i kako glasao, kao i o kojoj se tački raspravlja. On je rekao da uvođenje elektronskog sistema predstavlja jedan segment većeg projekta, pod koji spada i elektronsko slanje materijala odbornicima i odbornicama.

(BILSV, 27.06.2011.)
Izjave | Četvrtak, 18. 04. 2019. | Komentara: 0

Budžet Vojvodine je 74, a Beograda 123 milijardi dinara. To je sramota!

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je da su poslanici i odbornici LSV bojkotovali republičku, pokrajinsku i lokalne skupštine, ali da su najavili da će u njihovom radu učestvovati kada se bude raspravljalo o temama koje su bitne za Vojvodinu i Vojvođane.
Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

Liga socijaldemorata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su na portalima i društvenim mrežama upućene novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Đurić i Mileni Popović.
Izjave | Sreda, 17. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanska administracija treba da se bavi Zakonom o finansiranju APV

Vojvođanska administracija bolje da se bavi Zakonom o finansiranju Vojvodine ili upisivanjem kanalske mreže u Vojvodini nego o kodeksom o ponašanju službenika, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook