Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

NOVI SAD - Novi sistem elektronskog glasanja i elektronskog vođenja sednica Skupštine grada predstavljen je danas novinarima u Velikoj sali gradskog parlamenta, a predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović ocenio je uvođenje ovakvog sistema kao dobru stvar za lokalni parlament.

Aleksandar Jovanović

Sistem je prvi put isproban tokom poslednje sednice Skupštine grada, a Jovanović je istakao da će, zahvaljujući novom elektronskom sistemu, rad parlamenta biti "precizniji, brži i transparentniji".

- Ovaj način omogućava preciznost u glasanju, brži rad Skupštine grada i transparentnost u radu, jer će i odbornici i javnost imati bolji uvid ko i kako glasa i za koju tačku Dnevnog reda - kazao je Jovanović.

On je istakao da je novosadski parlament prva lokalna Skupština u Srbiji u kojoj je uveden sistem elektronskog vođenja sednica i elektronskog glasanja, ustvrdivši da modernizacija rada parlamenta predstavlja neminovnost. Prema Jovanovićevim rečima, ideja za sistem za elektronsko vođenje i glasanje se pojavila pre godinu i po dana, ali je bilo potrebno dugo vremena da ona bude prihvaćena i primenjena u praksi. Objašnjavajući detalje ovakvog sistema, Jovanović je rekao da više ne može doći do preskakanja odbornika i odbornica prilikom javljanja za reč, da će odbornici i odbornice, ali i novinari, na monitorima precizno moći da vide ko je i kako glasao, kao i o kojoj se tački raspravlja. On je rekao da uvođenje elektronskog sistema predstavlja jedan segment većeg projekta, pod koji spada i elektronsko slanje materijala odbornicima i odbornicama.

(BILSV, 27.06.2011.)
Izjave | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Pretnje bojkotom izbora su loš put za rešavanje problema

Pred današnji nastavak međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropske unije, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton potvrdio je da će LSV učestvovati u razgovorima i istakao da opozicija mora snažnije da nametne realen predloge za poboljšanje izbornih uslova.
Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“. Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook