Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

NOVI SAD - Novi sistem elektronskog glasanja i elektronskog vođenja sednica Skupštine grada predstavljen je danas novinarima u Velikoj sali gradskog parlamenta, a predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović ocenio je uvođenje ovakvog sistema kao dobru stvar za lokalni parlament.

Aleksandar Jovanović

Sistem je prvi put isproban tokom poslednje sednice Skupštine grada, a Jovanović je istakao da će, zahvaljujući novom elektronskom sistemu, rad parlamenta biti "precizniji, brži i transparentniji".

- Ovaj način omogućava preciznost u glasanju, brži rad Skupštine grada i transparentnost u radu, jer će i odbornici i javnost imati bolji uvid ko i kako glasa i za koju tačku Dnevnog reda - kazao je Jovanović.

On je istakao da je novosadski parlament prva lokalna Skupština u Srbiji u kojoj je uveden sistem elektronskog vođenja sednica i elektronskog glasanja, ustvrdivši da modernizacija rada parlamenta predstavlja neminovnost. Prema Jovanovićevim rečima, ideja za sistem za elektronsko vođenje i glasanje se pojavila pre godinu i po dana, ali je bilo potrebno dugo vremena da ona bude prihvaćena i primenjena u praksi. Objašnjavajući detalje ovakvog sistema, Jovanović je rekao da više ne može doći do preskakanja odbornika i odbornica prilikom javljanja za reč, da će odbornici i odbornice, ali i novinari, na monitorima precizno moći da vide ko je i kako glasao, kao i o kojoj se tački raspravlja. On je rekao da uvođenje elektronskog sistema predstavlja jedan segment većeg projekta, pod koji spada i elektronsko slanje materijala odbornicima i odbornicama.

(BILSV, 27.06.2011.)
Saopštenja | Četvrtak, 22. 10. 2020. | Komentara: 0

LSV: Sprečiti divljanje ekstremista

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne državne organe da spreče okupljanje desnih ekstremista koje je najavljeno za večeras, povodom otvaranja umetničkog festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu. 

Izjave | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Sintagma Srpski svet je Velika Srbija za one sa jeftinim ulaznicama

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da bi moglo da se dogodi da Vlada Srbije biti imenovana sutra, a da se do sada čekalo da bi se „pokazalo ko je nervozniji i ko će za koga i kod koga lobirati i za šta“. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook