Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

NOVI SAD - Novi sistem elektronskog glasanja i elektronskog vođenja sednica Skupštine grada predstavljen je danas novinarima u Velikoj sali gradskog parlamenta, a predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović ocenio je uvođenje ovakvog sistema kao dobru stvar za lokalni parlament.

Aleksandar Jovanović

Sistem je prvi put isproban tokom poslednje sednice Skupštine grada, a Jovanović je istakao da će, zahvaljujući novom elektronskom sistemu, rad parlamenta biti "precizniji, brži i transparentniji".

- Ovaj način omogućava preciznost u glasanju, brži rad Skupštine grada i transparentnost u radu, jer će i odbornici i javnost imati bolji uvid ko i kako glasa i za koju tačku Dnevnog reda - kazao je Jovanović.

On je istakao da je novosadski parlament prva lokalna Skupština u Srbiji u kojoj je uveden sistem elektronskog vođenja sednica i elektronskog glasanja, ustvrdivši da modernizacija rada parlamenta predstavlja neminovnost. Prema Jovanovićevim rečima, ideja za sistem za elektronsko vođenje i glasanje se pojavila pre godinu i po dana, ali je bilo potrebno dugo vremena da ona bude prihvaćena i primenjena u praksi. Objašnjavajući detalje ovakvog sistema, Jovanović je rekao da više ne može doći do preskakanja odbornika i odbornica prilikom javljanja za reč, da će odbornici i odbornice, ali i novinari, na monitorima precizno moći da vide ko je i kako glasao, kao i o kojoj se tački raspravlja. On je rekao da uvođenje elektronskog sistema predstavlja jedan segment većeg projekta, pod koji spada i elektronsko slanje materijala odbornicima i odbornicama.

(BILSV, 27.06.2011.)
Iz medija | Subota, 16. 02. 2019. | Komentara: 0

Skupština je sedam puta raspravljala o Kosovu, a nikada o Vojvodini

Svako zviždanje vlasti se u javnosti prihvata sa oduševljenjem, a zaboravljaju se biografije onih koji su se, navodno, na taj način suprostavili predstavnicima vlasti, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak gostujući u Jutarnjem programu Prve TV komentarišući jučerašnje postupke pokreta SNP Naši.
Saopštenja | Subota, 16. 02. 2019. | Komentara: 0

Hoće li se ikada rešiti problem deponije životinjskih leševa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima vladajuće većine u Gradu Somboru, Pokrajinskoj vladi i Vladi Republike Srbije: da li će neko i kada trajno rešiti problem divlje deponije životinjskih leševa, koja je nastala na putu između Bačkog Brestovca i Stapara?
Iz medija | Petak, 15. 02. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Naš put nije da ovu vlast naslede Dveri i Obradović

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u intervjuu za list Blic rekao je da stranku zanima jasan odgovor na pitanja da li se ide u EU integracije, da li se ide ka decentralizaciji zemlje, a to da se zamenjuje Tadić Nikolićem, Nikolić Vučićem, a Vučića - daleko bilo - Boškom Obradovićem, nije put i nije politika koja interesuje LSV.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook