Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

NOVI SAD - Novi sistem elektronskog glasanja i elektronskog vođenja sednica Skupštine grada predstavljen je danas novinarima u Velikoj sali gradskog parlamenta, a predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović ocenio je uvođenje ovakvog sistema kao dobru stvar za lokalni parlament.

Aleksandar Jovanović

Sistem je prvi put isproban tokom poslednje sednice Skupštine grada, a Jovanović je istakao da će, zahvaljujući novom elektronskom sistemu, rad parlamenta biti "precizniji, brži i transparentniji".

- Ovaj način omogućava preciznost u glasanju, brži rad Skupštine grada i transparentnost u radu, jer će i odbornici i javnost imati bolji uvid ko i kako glasa i za koju tačku Dnevnog reda - kazao je Jovanović.

On je istakao da je novosadski parlament prva lokalna Skupština u Srbiji u kojoj je uveden sistem elektronskog vođenja sednica i elektronskog glasanja, ustvrdivši da modernizacija rada parlamenta predstavlja neminovnost. Prema Jovanovićevim rečima, ideja za sistem za elektronsko vođenje i glasanje se pojavila pre godinu i po dana, ali je bilo potrebno dugo vremena da ona bude prihvaćena i primenjena u praksi. Objašnjavajući detalje ovakvog sistema, Jovanović je rekao da više ne može doći do preskakanja odbornika i odbornica prilikom javljanja za reč, da će odbornici i odbornice, ali i novinari, na monitorima precizno moći da vide ko je i kako glasao, kao i o kojoj se tački raspravlja. On je rekao da uvođenje elektronskog sistema predstavlja jedan segment većeg projekta, pod koji spada i elektronsko slanje materijala odbornicima i odbornicama.

(BILSV, 27.06.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook