Falsifikator istorije se narugao žrtvama u Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 13. 02. 2018. | Komentara: 0

Falsifikator istorije se narugao žrtvama u Srebrenici

Novi Sad, 13. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa zgražavanjem i osudom posmatra istup kojim se, potpuno nekompetentno, osuđenik za genocid Ratko Mladić u državnim dnevnim novinama proglašava za nevinog. Zloupotrebljavajući svoj poziv istoričara, služeći se neistinama i manipulacijom, bivši savetnik predsednika Srbije Bojan Dimitrijević se na najbrutalniji način narugao žrtvama ratnog zločina – genocida u Srebrenici.

LSV

Negirajući Mladićevo učešće u ratnim zločinima u BiH, Dimitrijević je, selektivno i neznalački čitao građu, pri tome ignorišući dokumente koji nisu išli u prilog njegovom stavu o nevinosti Ratka Mladića. Posebno skandalozno deluje bahatost istoričara koji nije video ni delić ogromne dokumentacije koja broji stotine hiljada strana, na osnovu koje je Mladić osuđen.

Lažna istorija i stvarna manipulacija dokazanog falsifikatora istorije i pročetničkog revizioniste, koji je pred sudom i pod zakletvom lagao u postupku rehabilitacije Draže Mihailovića, ne bi bila toliko skandalozna da on ne dobija ogroman prostor u državnim medijima.

Nasuprot dokazanoj sudskoj istini dva međunarodna suda, državni mediji u Beogradu nam nude opskurnu i naučno neutemeljenu sliku osvedočenog falsifikatora istorije. Sve to ne bi trebalo da nas čudi s obzirom na to da državne medije uređuju protagonisti ratnohuškačkog novinarstva iz devedesetih godina. 

Podsećamo, da je usvojen predlog LSV o lustraciji, šanse da nam se ponavljaju najmračnije strane istorije, bile bi manje.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook