Fašizmu je mesto na smetlištu istorije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Fašizmu je mesto na smetlištu istorije

Novi Sad, 9. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas u svetu obeležava Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

Nacističke bande su pre osamdeset godine pokrenule seriju napada na živote i imovinu jevrejske zajednice u Nemačkoj. Ovi napadi su poznati kao „Kristalna noć“ i predstavljaju uvod u zločin genocida koji je počinjen u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Nažalost, i danas širom Evrope i sveta žive ideje koje propagiraju etničku, versku i rasnu mržnju.

Fašistički pokreti bujaju u Evropi. Stranke koje su nekada osvajale 0.5% glasova na izborima, sada bez problema ulaze u nacionalne parlamente.

Širi se strah od migranata, a nacionalnim osećanjima se manipuliše na najmizerniji mogući način.

Naš region je i devedesetih godina bio bastion raznih ekstremističkih ideja. Politika „Krvi i tla“ u smrt je odvela stotine hiljada ljudi. Uništena je cela jedna generacija!

Politička stvarnost Srbije pokazuje nam da lekcije nisu naučene. 

Ratni zločinci sede u Narodnoj skupštini, bez obzira na pravosnažne zatvorske kazne. Iz Narodne skupštine i dalje seju mržnju. Drugi osuđeni ratni zločinci učestvuju na književnim večerima i televizijskim emisijama na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Politika reletivizacije zločina je opšte prisutna.

Tome mora doći kraj!

Ako Srbija želi da postane normalna država, mora jasno reći gde je mesto politici devedesetih godina. Naravno, na smetlištu istorije!

Sekretarijat za informisanje
 Ligesocijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook