Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

NOVI SAD – Danas se odigravaju prvi mečevi polufinala fudbalskog kupa Srbije, u kojima se sastaju Crvena zvezda - Partizan i Vojvodina - Borac, a ovogodišnje izdanje kupa biće upamćeno po tome što se prvi put u istoriji neće igrati u Beogradu, već u Novom Sadu, piše danas Politika.

Aleksandar Jovanovic

Kako navodi taj list, do tih promena je došlo na inicijativu predsednika Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića, odnosno nakon njegovog pisma predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću.

– Neko će možda da pomisli da je ova promena samo u interesu Novog Sada, ali ubeđen sam da nije tako. Siguran sam da je ovo za dobrobit srpskog fudbala koji već ima mrtvu ligu. Sada se pruža šansa svim gradovima i klubovima da budu domaćini – rekao je on. Nakon Jovanovićevog pisma Fudbalski savez Srbije je prošle godine uneo novi član (8) u Pravilnik o kup takmičenju, po kome i gradovi mogu da budu organizatori (to su do sada bili klubovi).

– Mislim da delim mišljenje većine da je dobro da se srpski sport promoviše i van Beograda. Ruku na srce, teško je bilo šta promovisati na lošim stadionima i terenima, kakvi su uglavnom van glavnog grada, ali i to je nešto što bi trebalo popravljati. Evo, na primer, Novi Sad je poslednjih godina dosta uložio u gradski stadion „Karađorđe” koji sada ima najmoderniju rasvetu u zemlji, ali još nije u zadovoljavajućem stanju – navodi Aleksandar Jovanović. On je podsetio da su mu mnogi govorili da je nemoguće da se finale kupa izmesti iz Beograda i da se uzalud trudi oko toga. Ipak, FSS je prihvatio njegov predlog i ostaje da se vidi da li će neki drugi gradovi krenuti stopama Novog Sada, piše Politika.

(BILSV, 21. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook