Finale Kupa Srbije može i van Beograda

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa Srbije može i van Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije po kojoj je ostavljena mogućnost da se finale KUP-takmičenja odigra van Beograd, a gradovima i klubovima mogućnost da do 30. novembra podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije.

Aleksandar Jovanović

"Korisno je što je FSS prepoznao inicijativu da se finale najmasovnijeg domaćeg takmičenja može odigrati van Beograda, ali sa druge strane smatram da bi bilo dobro upoznati javnost kada će biti žreb za polufinalne susrete Kupa Srbije ili će se ono obaviti nakon roka predviđenog za prijavljivanje potencijalnih domaćina finala Kupa " saopštio je predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović. On je kazao da je odluka o mogućem izmeštanju finala Kupa Srbije u fudbalu mogla biti doneta i ranije, izrazivši nadu da će se već naredno finale odigrati u glavnom gradu Vojvodine, na novosadskom gradskom stadionu "Karađorđe".

"Novi Sad je poslednjih godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju gradskog stadiona "Karađorđe" kako bi se infrastruktura i svi prateći objekti stadiona podigli na nivo dostojan najvećih nacionalnih, evropskih i svetskih takmičenja ne samo u fudbalu nego i u drugim sportovima. Iskreno se nadam da će ideja o izmeštanju finala Kupa iz Beograda zaživeti i u praksi, a ne samo na papiru kao mogućnost. Verujem da će i drugi gradovi, kao i klubovi koji nisu iz Beograda, želeti da budu organizatori finala Kupa Srbije, pogotovo ako uđu u završnicu ovog fudbalskog takmičenja " podvukao je predsednik novosadskog parlamenta. Po odluci koju je IO FSS-a doneo na 24. sednici ostavljena je mogućnost klubovima i gradovima da do 30. novembra podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije, uz obavezan sertifikat za učešće u Super ligi. U slučaju da se ovim putem ne dobije organizator koji bi bio poznat najkasnije do 31. decembra tekuće godine, ostala bi na snazi odluka da se finale igra na stadionu Partizana ili na stadionu Crvene zvezde.
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je još tokom aprila ove godine pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri inicijativa da se finale Kupa Srbije igra van Beograda.

"Siguran sam da bi ovu inicijativu podržali i drugi gradovi koji bi priliku da budu domaćini finala fudbalskog Kupa shvatili kao veliku čast i obavezu, a i mogućnost promovisanja najkvalitetnijeg fudbala i u njihovim sredinama. Smatram da ne postoje razlozi zbog kojih bi se finalne utakmice Kupa Srbije održavale isključivo u Beogradu, pošto sam uveren da su i ostali gradovi u mogućnosti da, uz određena dodatna ulaganja koja se mogu realizovati i u okviru nacionalnih razvojnih i drugih programa, preuzmu ovu obavezu na sebe i ispune je na najbolji mogući način", naveo je tada u pismu predsednika Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović.

(BILSV, 13. 07. 2011.)
Saopštenja | Četvrtak, 17. 10. 2019. | Komentara: 0

Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje, na šta LSV ukazuje godinama.
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook