Finale Kupa Srbije može i van Beograda

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa Srbije može i van Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije po kojoj je ostavljena mogućnost da se finale KUP-takmičenja odigra van Beograd, a gradovima i klubovima mogućnost da do 30. novembra podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije.

Aleksandar Jovanović

"Korisno je što je FSS prepoznao inicijativu da se finale najmasovnijeg domaćeg takmičenja može odigrati van Beograda, ali sa druge strane smatram da bi bilo dobro upoznati javnost kada će biti žreb za polufinalne susrete Kupa Srbije ili će se ono obaviti nakon roka predviđenog za prijavljivanje potencijalnih domaćina finala Kupa " saopštio je predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović. On je kazao da je odluka o mogućem izmeštanju finala Kupa Srbije u fudbalu mogla biti doneta i ranije, izrazivši nadu da će se već naredno finale odigrati u glavnom gradu Vojvodine, na novosadskom gradskom stadionu "Karađorđe".

"Novi Sad je poslednjih godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju gradskog stadiona "Karađorđe" kako bi se infrastruktura i svi prateći objekti stadiona podigli na nivo dostojan najvećih nacionalnih, evropskih i svetskih takmičenja ne samo u fudbalu nego i u drugim sportovima. Iskreno se nadam da će ideja o izmeštanju finala Kupa iz Beograda zaživeti i u praksi, a ne samo na papiru kao mogućnost. Verujem da će i drugi gradovi, kao i klubovi koji nisu iz Beograda, želeti da budu organizatori finala Kupa Srbije, pogotovo ako uđu u završnicu ovog fudbalskog takmičenja " podvukao je predsednik novosadskog parlamenta. Po odluci koju je IO FSS-a doneo na 24. sednici ostavljena je mogućnost klubovima i gradovima da do 30. novembra podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije, uz obavezan sertifikat za učešće u Super ligi. U slučaju da se ovim putem ne dobije organizator koji bi bio poznat najkasnije do 31. decembra tekuće godine, ostala bi na snazi odluka da se finale igra na stadionu Partizana ili na stadionu Crvene zvezde.
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je još tokom aprila ove godine pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri inicijativa da se finale Kupa Srbije igra van Beograda.

"Siguran sam da bi ovu inicijativu podržali i drugi gradovi koji bi priliku da budu domaćini finala fudbalskog Kupa shvatili kao veliku čast i obavezu, a i mogućnost promovisanja najkvalitetnijeg fudbala i u njihovim sredinama. Smatram da ne postoje razlozi zbog kojih bi se finalne utakmice Kupa Srbije održavale isključivo u Beogradu, pošto sam uveren da su i ostali gradovi u mogućnosti da, uz određena dodatna ulaganja koja se mogu realizovati i u okviru nacionalnih razvojnih i drugih programa, preuzmu ovu obavezu na sebe i ispune je na najbolji mogući način", naveo je tada u pismu predsednika Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović.

(BILSV, 13. 07. 2011.)
Odbori LSV | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo saopštio je danas da LSV najoštrije osuđuje ignorantski i ponižavajući odnos kakav naprednjačka većina pokazuje prema poljoprivrednicima. 
Izjave | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Amfilohije je ratni huškač

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su trenutna dešavanja u Crnoj Gori nastavak svega što se događalo devedesetih zato što nije izvršena lustracija. On je istakao da je sve to pokazna vežba šta će da se desi Aleksandru Vučiću ako mu padne na pamet da normalizuje odnose sa Prištinom, odnosno da potpiše obavezujući sporazum sa Kosovom.
Izjave | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi vlasti

eneralni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook