Fizička različitost ne sme da nas ograničava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Fizička različitost ne sme da nas ograničava

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine Dušan Jakovljev i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, dr Zoltan Jegeš prisustvovali su uručenju nagrade Centra "Živeti zajedno" iz Novog Sada, koja je ustanovljena ove godine za osnovne škole u Vojvodini.

Dušan Jakovljev

Kako je obrazloženo, nagrada se dodeljuje osnovnoj školi koja je, tokom prethodne školske godine, uradila najviše na stvaranju uslova za nesmetano obrazovanje sve dece. Novosadska osnovna škola „Kosta Trifković" prva je dobila ovo priznanje. Govoreći o značaju inkluzije u obrazovnom sistemu, potpredsednik Jakovljev je naglasio da nagradu, koja se dodeljuje, posmatra u tri dela.

- Jedan je ono što su uradili ljudi u školi „Kosta Trifković" da svi učenici imaju podjednako komforne uslove za školske aktivnosti, drugi je da će, sve što je uradila ova škola biti stimulativno za ostale škole, a treći deo smo mi - Vlada Vojvodine, Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete - da uradimo više nego do sada, kako ne bi kao primer isticali nešto što je normalna i uobičajena pojava - istakao je Jakovljev.

(BILSV, 01. 10. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook