Ana Pataki jedina kandidatkinja za predsednicu Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

Ana Pataki jedina kandidatkinja za predsednicu Foruma žena LSV

U periodu od 16. do 29. maja 2014. godine, održane su izborne radnje, na osnovu Pravilnika o kandidovanju i izborima u Forumu žena Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Kandidatkinja za predsednicu, odnosno potpredsednice Foruma žena, podršku su tražile skupljanjem potpisa članica Foruma žena na unapred utvrđenim obrascima i podrškom skupština Opštinskih i Gradskih odbora Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 

Za predsednicu Foruma žena LSV kandidovala se:
 
Ana Pataki, Gradski odbor Foruma žena LSV Novi Sad  
Rođena 1983. godine, završila Srednju ekonomsku školu i Filozofski fakultet, Odsek za sociologiju. Od 2005. godine je aktivna u nevladinom sektoru.
Članica Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2008. godine, aktivna pre svega u Omladini LSV kao potpredsednica LSVO, članica Izvršnog odbora LSV Novi Sad od 2010. do 2013. godine,  trenerica Centra za edukaciju. Članica stalnog saziva Glavnog odbora LSV i zamenica člana Izvršnog odbora LSV. Trenutno obavlja funkciju potpredsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Udata, majka jednog dečaka. 

Za potpredsednice Foruma žena LSV kandidovale su se:
Ankica Dostanić, Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin
Rođena  15.  avgusta  1972.  u  Zrenjaninu. Diplomirala na katedri za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde je, nakon specijalizacije, stekla zvanje specijaliste za organizaciono upravljenje i menadžment. Od 2002. godine radi u Gradskoj narodnoj bilbioteci  „Žarko  Zrenjanin“  na  poslovima  osobe  zadužene  za  odnose  sa  javnošću.  Direktorka je  Kulturnog  centra  Zrenjanina u periodu od 2008. do 2012. godine. 
U  okviru  stranačkog  angažmana  članica  je  Gradskog  odbora  LSV  Zrenjanin,  bila  je predsednica  MO LSV „Šumica“, trenutno je predsednica FŽ Gro LSV Zrenjanin i članica predsedništva FŽ LSV.  

Marka Latas, Opštinski odbor Foruma žena LSV Šid 
Rođena 1954. godine. Završila je višu medicinsku školu, savezni sudija Prve pomoći i realističkog prikaza rana. Predaje prvu pomoć u osnovnoj školi.
Članica je Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2002. godine.
Potpredsednica Opštinskog odbora LSV Šid, predsednica Opštinskog odbora Foruma žena LSV Šid. 
Nataša Terbec, Gradski odbor Foruma žena LSV Sombor 
Rođena 19.02.1969. u Banatskom Karlovcu, živi i radi u Somboru. Diplomirana ekonomistkinja, smer  finansijsko, bankarski  i  berzanski menadžment  i  sertifikovana službenica za javne nabavke. Trenutno na mestu pomoćnice direktora JKP „Čistoća“ Sombor.
Članica LSV od 2009 god. Odbornica u Skupštini grada Sombora, potpredsednica Komisije za ravnopravnost polova i regionalna koordinatorka Foruma žena LSV Sombor. Angažovana u radu Izvršnog odbora LSV Sombor kao potpredsednica, članica Nadzornog odbora LSV i članica Glavnog odbora LSV.
Na izbornim skupštinama, kandidature za rukovodeće funkcije u Forumu žena LSV su podržali sledeći odbori: Vršac, Irig, Novi Kneževac, Bačka Topola, Bela Crkva, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Subotica, Žabalj, Novi Sad, Šid, Žitište, Čoka i Opovo. 

Izborna skupština Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, zakazana je za 7. jun 2014. godine, sa početkom u 11 časova, u Novom Sadu. 

(BILSV, 03.06.2014)




Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook