Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Novi Sad, 04. decembar 2018 - Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo. Potrebno je istaći i dobru međuinstitucionalna saradnju.

LSV

- Umrežene nevladine organizacije i institucije uvek daju najbolje rezultate, jer se žene uvek lakše obraćaju nevladinom sektoru nego institucijama, potvrđeno je u praksi. Kontinuirano se radi, ali i dalje moramo da radimo više na sprovođenju akcionih planova - istakla je između ostalog mr Maja Sedlarević.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook