Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Novi Sad, 04. decembar 2018 - Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo. Potrebno je istaći i dobru međuinstitucionalna saradnju.

LSV

- Umrežene nevladine organizacije i institucije uvek daju najbolje rezultate, jer se žene uvek lakše obraćaju nevladinom sektoru nego institucijama, potvrđeno je u praksi. Kontinuirano se radi, ali i dalje moramo da radimo više na sprovođenju akcionih planova - istakla je između ostalog mr Maja Sedlarević.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Utorak, 26. 06. 2012. | Komentara: 0

Tanja Kovač na konferenciji u Sarajevu

SARAJEVO - Potpredsednica Foruma žena Lige socijademokrata Vojvodine Tanja Kovač učestvovala je na Konferencija povodom 15 godina postojanja i delovanja FOŽ-a SDP-a Bosne i Hercegovine koji je održan u Sarajevu 9. juna 2012. godine.
Forum žena LSV | Nedelja, 24. 06. 2012. | Komentara: 0

Bolest se leči prevencijom

ZRENJANIN - Mi, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, temelje svakog demokratskog društva vidimo na osnovama poštovanja osnovnih ljudskih prava, a jedno od njih je svakako pravo svakog pojedinca na zdravlje i osnovnu zdravstvenu zaštitu - rekla je na tribini, održanoj sinoć u Domu kulture u Belom Blatu, predsednica Gradskog odbora Foruma žena LSV Zrenjanin Ildiko Bođo, podsećajući na lošu zdravstvenu politiku, koja je rezultirala lošom situacijom u ovoj oblasti.
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook