Broj žena žrtava nasilja svake godine sve veći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 29. 11. 2015. | Komentara: 0

Broj žena žrtava nasilja svake godine sve veći

NOVI SAD - Gradska organizacija Foruma žena LSV Novi Sad juče je na Trgu mladenaca, svojom akcijom puštanja crvenih balona sa porukama protiv nasilja, želela da skrene pažnju na to da ovaj problem iz godine u godinu dobija sve veće razmere.

LSV

Tom prilikom ukazano je da je 25. novembra Forum žena LSV u  svim lokalnim samoupravama podneo zahteve za dobijanje podataka koji se odnose na nasilje nad ženama, pozivajući se na dostupnost informacija od javnog značaja.
– Zahteve za podatke koji se odnose na Novi Sad, Gradska organizacija FŽ LSV Novi Sad podnela je sledećim institucijama: Domovima zdravlja, Policijskoj upravi Novi Sad, Osnovnom javnom tužilaštvu, Osnovnom sudu i Centru za socijalni rad, koji su dužni  da vode evidenciju i da te podatke daju na uvid. Takođe, naglašavamo da je formiranje posebnih Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici pri policijskim upravama neophodno, jer je ovaj problem eskalirao i broj žena žrtava nasilja  u porodici i u partnerskim odnosima je sve veći – navela je, između ostalog, predsednica GrO Foruma žena LSV Novi Sad Sonja Golubović.

(BILSV, 29. 11. 2015)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 02. 11. 2015. | Komentara: 0

Rak je izlečiv ako se otkrije na vreme

NOVI SAD – Podaci o smrtnosti obolelih od karcinoma su poražavajući, zbog čega je rad na prevenciji i ranom otkrivanju oboljenja prioritetan. U cilju bolje zdravstvene zaštite, Autonomna Pokrajina Vojvodina mora imati svoje prihode i mora sama odlučivati o njihovoj raspodeli, zaključeno je na tribini koju je organizovao Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine u saradnji sa Savetom za zdravstvo i socijalna pitanja.
Forum žena LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

O prevenciji raka dojke u Aradcu

ZRENJANIN - Aktivistkinje zrenjaninskog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine razgovarale sa danas sa stanovnicama Aradca i skrenule im pažnju na zastupljenost raka dojke, značaj prevencije i ranog otkrivanja jednog od najučestalijih malignih oboljenja žena. U akciji posvećenoj borbi protiv raka dojke, ligašice su delile letke i uputstva za samopregled u centru mesta.
Forum žena LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Obezbediti aparate i lekare za mamografske preglede

NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje na nadležne institucije svih nivoa zdravstvene zaštite da obezbede dovoljno aparata i veći broj radiologa kako bi što više žena imalo prilike za mamografski pregled.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook