Broj žena žrtava nasilja svake godine sve veći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 29. 11. 2015. | Komentara: 0

Broj žena žrtava nasilja svake godine sve veći

NOVI SAD - Gradska organizacija Foruma žena LSV Novi Sad juče je na Trgu mladenaca, svojom akcijom puštanja crvenih balona sa porukama protiv nasilja, želela da skrene pažnju na to da ovaj problem iz godine u godinu dobija sve veće razmere.

LSV

Tom prilikom ukazano je da je 25. novembra Forum žena LSV u  svim lokalnim samoupravama podneo zahteve za dobijanje podataka koji se odnose na nasilje nad ženama, pozivajući se na dostupnost informacija od javnog značaja.
– Zahteve za podatke koji se odnose na Novi Sad, Gradska organizacija FŽ LSV Novi Sad podnela je sledećim institucijama: Domovima zdravlja, Policijskoj upravi Novi Sad, Osnovnom javnom tužilaštvu, Osnovnom sudu i Centru za socijalni rad, koji su dužni  da vode evidenciju i da te podatke daju na uvid. Takođe, naglašavamo da je formiranje posebnih Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici pri policijskim upravama neophodno, jer je ovaj problem eskalirao i broj žena žrtava nasilja  u porodici i u partnerskim odnosima je sve veći – navela je, između ostalog, predsednica GrO Foruma žena LSV Novi Sad Sonja Golubović.

(BILSV, 29. 11. 2015)



Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.
Forum žena LSV | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Pokloni za sugrađanke

SREMSKA MITROVICA – Omladinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zajedno sa Forumom žena u Sremskoj Mitrovici, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, prekjuče je sugrađankama podelio letke i poklone.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 1

Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

NOVI SAD, 08. mart – Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane i ugrožene na različite načine. Stepen ugroženosti možda najbolje ilustruje činjenica da je samo tokom prošle godine 48 žena stradalo u različitim vidovima nasilja, dok je na hiljade bilo duže ili kraće vreme u Sigurnim ženskim kućama širom zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook