Đurđina Jerinkić nova predsednica Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 22. 06. 2013. | Komentara: 0

Đurđina Jerinkić nova predsednica Foruma žena LSV

NOVI SAD - Nova predsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je Đurđina Jerinkić, a potpredsednice su Sandra Ristić (Banat) i Ana Kandić (Bačka), dok će potpredsednica iz Srema biti izabrana naknadno, odlučeno je na današnjem, prvom redovnom kongresu FŽ LSV.

LSV

Pored tri nove funkcionerke, danas su izabrane i članice stalnog sastava Skupštine FŽ LSV, a izboru novog rukovodstva je u proteklih nekoliko meseci prethodila preregistracija u kojoj je prikupljeno više od 1600 registracionih formulara članica Foruma žena, zatim propisani broj potpisa podrške članica FŽ, a potom i podrška lokalnih odbora FŽ LSV.

Đurđina Jerinkić je u obraćanju članicama FŽ LSV, gošćama i gostima, zahvalila na izboru i poverenju koje joj je ukazano, a zatim i podsetila na izuzetan doprinos razvoju Foruma žena LSV kao organizacije koji je donela dosadašnja predsednica Ela Štraub, generalna sekretarka Jelena Šikman, ali i Maja Sedlarević i čitav tim ligašica koje su se tome posvetile.

Ujedno, ona je ukazala da su partijski drugovi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine godinama unazad, jasno ohrabrivali, podržavali i pomagali ligašice i Forum žena u borbi za ravnopravnost i jače učešće žena u politici.

LSV

- Danas se može reći da su u Srbiji pređene barijere. I, češće nego ikada, govori se o potrebi da žene budu ravnopravne. Ali, to ne znači da treba prestati da se o tome govori. Naprotiv! A, paralelno sa tim, još predanije ćemo raditi na tome da se žene što aktivnije uključe u politički život – najavila je Jerinkićeva.   

Nova predsednica FŽ LSV je nakon toga još jednom zahvalila koleginicama sa kojima je prethodnih nekoliko meseci provela u kampanji, kao i svim stranačkim drugaricama koje su podržale njen izbor.

Izbor novog rukovodstva biće završen na predstojećoj konstitutivnoj sednici Skupštine FŽ LSV, kada će biti izabrane članice predsedništva Foruma žena, generalna sekretarka i predstavnice FŽ u Glavnom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine.

(BILSV, 22.06.2013)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook