Dve akcije vršačkih ligašica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Dve akcije vršačkih ligašica

VRŠAC – Po završetku akcije ,,Solidarnost za sve"Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vršac uručio je gradskoj organizaciji Crvenog krsta odeću, obuću i ostale potrebštine za najugroženije sugrađane.

LSV

- Ovo je, samo prva u nizu ovakvih akcija – najavila je predsednica FŽ GrO LSV Vršac Hajnalka Boldiš.

Vršačke ligašice su organizovale i tribinu povodom Meseca borbe protiv karcinoma dojke, na kojoj je dr Srđan Putnik govorio o prevenciji, dijagnostikovanju i lečenju karcinoma dojke, a Đura Đurović je govorio o načinu ishrane kod malignih bolesti.

- Ove akcije su samo posledica sve većeg broja aktivnih članova GrO LSV Vršac, a u prilog ovoj činjenici ide i podatak da je u malom intervalu Ligi u Vršcu pristupilo preko 60 članova - istakla je potpredsednica FŽ GrO LSV Vršac Zorica Lukin.

(BILSV, 05.11.2012)



Forum žena LSV | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike

Da bi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici zaista mogao da posluži u borbi protiv porodičnog nasilja, neophodno je prevashodno ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike. Isto tako, jako je važno voditi preciznu i trajnu kako policijsku, tako i evidenciju svih drugih nadležnih službi, što trenutno nije slučaj.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liste čekanja u zdravstvu su nedopustive

ŽABALJ / SOMBOR - Osnovaćemo Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje kao zasebno pravno lice, a uplaćeni doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje biće izvorni prihodi tog fonda. Takvo rešenje garantovaće značajno kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini, izjavila je danas članica Skupštine Foruma žena LSV i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Žabalj Svetlana Boškov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook