Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

ZRENJANIN - Gradska organizacija Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, posetila je tokom vikenda, povodom Međunarodnog dana deteta, samohranu majku koja živi sa dvema maloletnim ćerkama, od kojih je jedna tromesečna beba, i uručila joj donaciju u odeći, obući i sredstvima za higijenu.

Forum žena LSV

Donaciju su zajedno obezbedili Forum žena LSV Zrenjanin i Udruženje građana "Vojvođanska inicijativa".

"Sve je veći broj nepotpunih porodica u kojima o deci brine samo jedan roditelj, i to u većini slučajeva majka. Osim što svojoj deci predstavljaju i majku i oca, samohrani roditelji moraju sami, često i bez podrške šire familije, da obezbede deci sve što im je potrebno za normalan život i školovanje, a to je u današnje vreme besparice i nedostatka posla gotovo nemoguće " istakla je dr Jovanka Koprivica, potpredsednica GrO LSV Zrenjanin. Ona je dodala da je društvo složno u stavu da im je neophodna pomoć, ali da konkretnih rešenja, za sada, nema.

"Forum žena LSV Zrenjanin je zbog toga odlučio da dobrotvornom akcijom pomogne jednoj samohranoj majci i njenim dvema ćerkama, i na taj način ukaže da čak i pojedinačni, ali konkretni potezi, mogu unekoliko da olakšaju položaj onima koji zaista teško žive " izjavila je Koprivica. U poseti samohranoj majci, koja je nezaposlena živi kao podstanar i pri tom odgaja i vaspitava dve devojčice, osim dr Jovanke Koprivice, bile su i Jelena Tabački, predsednica Mesnog odbora "Gradnulica", Dragana Mihaljević, regionalna koordinatorka Foruma žena LSV, Dijana Ristov, članica FŽ, i Marijana Jakabfalvi, koordinatorka za informisanje GrO FŽ LSV Zrenjanin.

(BILSV, 06. 06. 2011.)




Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook