Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 03. 12. 2016. | Komentara: 0

Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

Novi Sad, 03. decembar 2016 - Pored intenzivnijeg zapošljavanja, jedan od glavnih problema osoba sa invaliditetom predstavlja pristupačnost svim javnim objektima. U vezi sa tim, Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja najavu borbe protiv bahatog parkiranja u gradu, koja bi trebalo da olakša kretanje osoba sa invaliditetom, majki sa decom i biciklista.

LSV

Ujedno, skrećemo pažnju na činjenicu da, iako jeste mnogo učinjeno, ispred različitih institucija u gradu i prigradskim naseljima i dalje nedostaju rampe za prilaz osoba sa invaliditetom. 

Novi Sad je grad svih svojih građanki i građana i naša je zajednička dužnost da osobama sa invaliditetom obezbedimo jednaku pristupačnost svim njegovim institucijama. Primer dobre prakse je svakako postavljanje takvih rampi prilikom rekonstrukcije svake raskrsnice, čime se omogućava lakše kretanje osoba sa invaliditetom.

Isto tako je posebno važno postaviti i nedostajuće rampe na ulazima u sve objekte zdravstvene i socijalne zaštite, poput  objekata Apoteke „Novi Sad“, kako bi bilo olakšano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu - podizanje lekova, pomagala i sanitarnih sprava.

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, pozivamo sve nadležne da u godišnjem programu za 2017. godinu, u postupku planiranja i izrade odluke o budžetu, izgradnju rampi na svim takvim lokacijama predvide kao prioritetnu aktivnost u realizaciji Akcionog plana pristupačnosti Grada Novog Sada 2013-2018.

Takođe, predlažemo da nadležne institucije u saradnji sa Kancelarijom za pristupačnost osobama sa invaliditetom koje ostvaruju pravo na pomagala i sanitarne sprave, omoguće da im ta pomagala budu dostavljena kroz uslugu pomoć u kući, bez obzira na to da li su korisnici te usluge ili ne.

Forum žena 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Forum žena LSV | Utorak, 13. 08. 2013. | Komentara: 0

Pomoć za najugroženije porodice u Kovačici

KOVAČICA – Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kovačici je, povodom 9. avgusta, Svetskog dana siromašnih osoba, organizovao humanitarnu akciju prikupljanja odeće i obuće.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 08. 2013. | Komentara: 0

Počela serija predavanja u organizaciji FŽ LSV Zrenjanin

ZRENJANIN - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i predsednik Omladine LSV i trener Centra za edukaciju LSV Nenad Mišković održali su predavanja na temu odnosa sa javnošću, analize konfliktnih odnosa i tranzicione pravde u Srbiji.
Forum žena LSV | Subota, 22. 06. 2013. | Komentara: 0

Đurđina Jerinkić nova predsednica Foruma žena LSV

NOVI SAD - Nova predsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je Đurđina Jerinkić, a potpredsednice su Sandra Ristić (Banat) i Ana Kandić (Bačka), dok će potpredsednica iz Srema biti izabrana naknadno, odlučeno je na današnjem, prvom redovnom kongresu FŽ LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook