Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Subota, 03. 12. 2016. | Komentara: 0

Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

Novi Sad, 03. decembar 2016 - Pored intenzivnijeg zapošljavanja, jedan od glavnih problema osoba sa invaliditetom predstavlja pristupačnost svim javnim objektima. U vezi sa tim, Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja najavu borbe protiv bahatog parkiranja u gradu, koja bi trebalo da olakša kretanje osoba sa invaliditetom, majki sa decom i biciklista.

LSV

Ujedno, skrećemo pažnju na činjenicu da, iako jeste mnogo učinjeno, ispred različitih institucija u gradu i prigradskim naseljima i dalje nedostaju rampe za prilaz osoba sa invaliditetom. 

Novi Sad je grad svih svojih građanki i građana i naša je zajednička dužnost da osobama sa invaliditetom obezbedimo jednaku pristupačnost svim njegovim institucijama. Primer dobre prakse je svakako postavljanje takvih rampi prilikom rekonstrukcije svake raskrsnice, čime se omogućava lakše kretanje osoba sa invaliditetom.

Isto tako je posebno važno postaviti i nedostajuće rampe na ulazima u sve objekte zdravstvene i socijalne zaštite, poput  objekata Apoteke „Novi Sad“, kako bi bilo olakšano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu - podizanje lekova, pomagala i sanitarnih sprava.

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, pozivamo sve nadležne da u godišnjem programu za 2017. godinu, u postupku planiranja i izrade odluke o budžetu, izgradnju rampi na svim takvim lokacijama predvide kao prioritetnu aktivnost u realizaciji Akcionog plana pristupačnosti Grada Novog Sada 2013-2018.

Takođe, predlažemo da nadležne institucije u saradnji sa Kancelarijom za pristupačnost osobama sa invaliditetom koje ostvaruju pravo na pomagala i sanitarne sprave, omoguće da im ta pomagala budu dostavljena kroz uslugu pomoć u kući, bez obzira na to da li su korisnici te usluge ili ne.

Forum žena 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi SadForum žena LSV | Petak, 08. 03. 2013. | Komentara: 0

Pokloni za Vrščanke povodom 8. marta

VRŠAC - Forum žena i članovi IO GrO Lige socijaldemokrata Vršac čestitao je svojim sugrađankama 8. mart i uručio im prigodne poklone.
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2013. | Komentara: 0

Još puno posla da bi žene bile ravnopravne, pridruži nam se!

NOVI SAD, 8. mart - Borba za ženska prava je počela 8. marta 1910. godine i zahvaljujući ženama poput Klare Cetkin, Roze Luksemburg, ali i nebrojenima posle njih - promene su vidljive.
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 03. 2013. | Komentara: 0

Nema govora o ravnopravnosti kad se diskriminišu trudnice!

NOVI SAD, 07. mart - Nema govora o ravnopravnosti žena u Srbiji. Žene su u Srbiji i dalje diskriminisane na razne načine, a najčešće zbog trudnoće.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook