Kako se suprotstaviti mobingu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 28. 09. 2015. | Komentara: 0

Kako se suprotstaviti mobingu

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena LSV Novi Sad organizovao je u petak 25. septembra tribinu "Kako se izboriti sa mobingom", sa ciljem da zainteresovane edukuje u pogledu prepoznavanja mobinga i uputi ih na koje načine se mogu suprotstaviti takvom diskriminatorskom ponašanju od strane pojedinaca, koji su najčešće njihovi pretpostavljeni.

LSV

Govornici na tribini, svako iz svog aspekta, potrudili su se da daju praktične savete  kako se u ovakvim situacijama postaviti i kako zaštititi svoja prava i  dostojanstvo.
Na tribini su govorili zamenica Pokrajinskog ombudsmana za ravnopravnost polova Danica Todorov, advokat Srðan Popović, specijalista opšte medicine i dugogodišnji sindikalni aktivista dr Branislava Plančak, psihološkinja Marina Ðurin Josić i pravnica Milena Popović Subić. Govoreći o pravnom leku advokat Srðan Popović  je  istakao da se slučajevi mobinga veoma teško dokazuju, da procesi dugo traju i da često zastarevaju.  O učešću sindikata u rešavanju ovakvih procesa govorila je dr Branislava Plančak, dok je o tehnikama koje mogu pomoćiu odbrani od mobinga govorila psihološkinja  Marina Ðurin Josić. Ona je istakla da su tehnike asertivne komunikacije u velikoj meri delotvorne u slučaju mobinga i da je neophodno primenjivati ih kako bi se sprečile posledice koje on može imati po zdravlje pojedinca.
– U vremenu tranzicije suočavamo se sa sve većim brojem psihičkih i psihosomatskih oboljenja koja su direktna posledica mobinga. Forum žena LSV protivi se bilo kom vidu diskriminatorskog odnosa  i vreðanju dostojanstva individue – zaključeno je na tribini.

(BILSV, 28. 09. 2015)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook