Kako se suprotstaviti mobingu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 28. 09. 2015. | Komentara: 0

Kako se suprotstaviti mobingu

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena LSV Novi Sad organizovao je u petak 25. septembra tribinu "Kako se izboriti sa mobingom", sa ciljem da zainteresovane edukuje u pogledu prepoznavanja mobinga i uputi ih na koje načine se mogu suprotstaviti takvom diskriminatorskom ponašanju od strane pojedinaca, koji su najčešće njihovi pretpostavljeni.

LSV

Govornici na tribini, svako iz svog aspekta, potrudili su se da daju praktične savete  kako se u ovakvim situacijama postaviti i kako zaštititi svoja prava i  dostojanstvo.
Na tribini su govorili zamenica Pokrajinskog ombudsmana za ravnopravnost polova Danica Todorov, advokat Srðan Popović, specijalista opšte medicine i dugogodišnji sindikalni aktivista dr Branislava Plančak, psihološkinja Marina Ðurin Josić i pravnica Milena Popović Subić. Govoreći o pravnom leku advokat Srðan Popović  je  istakao da se slučajevi mobinga veoma teško dokazuju, da procesi dugo traju i da često zastarevaju.  O učešću sindikata u rešavanju ovakvih procesa govorila je dr Branislava Plančak, dok je o tehnikama koje mogu pomoćiu odbrani od mobinga govorila psihološkinja  Marina Ðurin Josić. Ona je istakla da su tehnike asertivne komunikacije u velikoj meri delotvorne u slučaju mobinga i da je neophodno primenjivati ih kako bi se sprečile posledice koje on može imati po zdravlje pojedinca.
– U vremenu tranzicije suočavamo se sa sve većim brojem psihičkih i psihosomatskih oboljenja koja su direktna posledica mobinga. Forum žena LSV protivi se bilo kom vidu diskriminatorskog odnosa  i vreðanju dostojanstva individue – zaključeno je na tribini.

(BILSV, 28. 09. 2015)



Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.
Forum žena LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Nastavak humanitarnih akcija za najsiromašnije sugrađane

NOVI KNEŽEVAC – Regionalna koordinatorka Foruma žena LSV za severni Banat Gordana Perunović Fijat  posetila je 29. novembra Forum žena OO LSV Novi Kneževac i ligašicama održala kratko predavanje o Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici javni, a ne privatni problem

ZRENJANIN - Nasilje u porodici, koje je najzastupljeniji oblik nasilja nad ženama, javni je a ne privatni problem, istakla je danas regionalna koordinatorka Foruma žena GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragana Mihaljević. Ona je ukazala na to da je uticaj koji nasilje prema ženama ima mnogo širi od pojedinačnih slučajeva, jer utiče na porodice, zajednice i društvo u celini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook