Kako se suprotstaviti mobingu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 28. 09. 2015. | Komentara: 0

Kako se suprotstaviti mobingu

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena LSV Novi Sad organizovao je u petak 25. septembra tribinu "Kako se izboriti sa mobingom", sa ciljem da zainteresovane edukuje u pogledu prepoznavanja mobinga i uputi ih na koje načine se mogu suprotstaviti takvom diskriminatorskom ponašanju od strane pojedinaca, koji su najčešće njihovi pretpostavljeni.

LSV

Govornici na tribini, svako iz svog aspekta, potrudili su se da daju praktične savete  kako se u ovakvim situacijama postaviti i kako zaštititi svoja prava i  dostojanstvo.
Na tribini su govorili zamenica Pokrajinskog ombudsmana za ravnopravnost polova Danica Todorov, advokat Srðan Popović, specijalista opšte medicine i dugogodišnji sindikalni aktivista dr Branislava Plančak, psihološkinja Marina Ðurin Josić i pravnica Milena Popović Subić. Govoreći o pravnom leku advokat Srðan Popović  je  istakao da se slučajevi mobinga veoma teško dokazuju, da procesi dugo traju i da često zastarevaju.  O učešću sindikata u rešavanju ovakvih procesa govorila je dr Branislava Plančak, dok je o tehnikama koje mogu pomoćiu odbrani od mobinga govorila psihološkinja  Marina Ðurin Josić. Ona je istakla da su tehnike asertivne komunikacije u velikoj meri delotvorne u slučaju mobinga i da je neophodno primenjivati ih kako bi se sprečile posledice koje on može imati po zdravlje pojedinca.
– U vremenu tranzicije suočavamo se sa sve većim brojem psihičkih i psihosomatskih oboljenja koja su direktna posledica mobinga. Forum žena LSV protivi se bilo kom vidu diskriminatorskog odnosa  i vreðanju dostojanstva individue – zaključeno je na tribini.

(BILSV, 28. 09. 2015)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook